Храми відкриті, і в них відбуваються всі богослужіння — Священний Синод УПЦ

19.03.2020

В умовах загрози поширення коронавірусу Священний Синод УПЦ підкреслив необхідність зберігати спокій, закликавши духовенство та вірних до посиленої молитви.

Священний Синод УПЦ, засідання якого відбулося 18 березня 2020 року в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі, обговорив питання церковного життя в умовах поширення коронавірусу COVID-19 і констатував, що на сьогоднішній день храми Української Православної Церкви залишаються відкритими і в них відбуваються всі богослужіння. Про це повідомляється на офіційній сторінці УПЦ в Facebook.

Синод постановив:

1. Підкреслити необхідність зберігати спокій і не піддаватися панічним настроям.
2. Закликати духовенство, чернецтво та мирян до посиленої молитви.
3. Затвердити текст молитви і прохань на сугубій ектенії.
4. Констатувати, що станом на сьогодні храми відкриті, і в них відбуваються всі богослужіння. Вважати доцільним в період карантину здійснювати молебні з окропленням святою водою і дзвоном.
5. Уважно ставитися до рішень і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та органів державної влади, що стосуються протиепідемічних заходів і обмежень.
6. У разі погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, що потребує додаткових обмежень, єпархіальним архієреям погоджувати свої рішення з Предстоятелем Української Православної Церкви.
7. Опублікувати Звернення в зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Митрополит Варсонофій благословляє вірянам єпархії молитву «по згоді» (+текст)

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Священники Барського округу звершили погребіння воїна Олександра Зікунова

20 жовтня 2024 року клірики Барського благочиння звершили погребіння загиблого Захисника України — воїна Олександра Геннадійовича Зікунова, 1993 року народження, жителя с. Митки. Воїн Олександр Зікунов загинув на війні 11 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини в районі ведення бойових дій біля н.п. Вовчанські Хутори Харківської області. Чин […]

21.10.2024

У Хмільницькому районі було звершено погребіння загиблого воїна Петра Сухого

18 жовтня 2024 року в храмі Святої Трійці с. Сулківка Хмільницького району, було звершено чин погребіння загиблого Захисника України — воїна Сухого Петра Сигізмундовича, 1971 року народження. Воїн Петро Сигізмундович, захищаючи цілісність і Незалежність України, загинув 12 жовтня 2024 року поблизу населеного пункту Воздвиженка Покровського району Донецької області.  Чин погребіння очолив благочинний Хмільницького округу протоієрей […]

20.10.2024

Митрополит Варсонофій звершив літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва

20 жовтня 2024 року, в Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва. Після читання святого Євангелія архієрей виголосив недільну проповідь. Під час богослужіння архіпастир підніс особливі молитви про перемогу і мир в Україні, а також за воїнів, які нас захищають […]

20.10.2024