Начальник відділу поліції застосовує силу до священника та жінок під час захоплення храму на Київщині  

01.06.2023

30 травня 2023 року начальник відділу поліції в Київській області майор Лисий Андрій Вікторович під час рейдерського захоплення храму прихильниками ПЦУ в селі Черняхів Київської області особисто застосовував фізичну силу щодо священнослужителя та вірян парафії УПЦ, серед яких були й літні люди. Відповідне відео опублікували в мережі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня рейдери ПЦУ силоміць захопили храм святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ у селі Черняхів Київської області.

Як повідомив для ЗМІ настоятель храму протоієрей Михаїл Глущак, прихильники ПЦУ зрізали болгаркою замки із дверей храму, не дочекавшись рішення суду в справі про незаконну перереєстрацію святині. За словами священника, поліція ніяк не реагувала на агресивні дії прихильників ПЦУ, а навпаки – допомагала рейдерам та застосовувала силу до парафіян храму.

На опублікованому відео видно, як майор Лисий А. В. підходить ззаду до отця Михаїла та силою тягне кудись. Інший поліцейський штовхає в груди літню жінку.

«Поліція особисто застосувала силу до мене. Коли я просив слідчо-оперативну групу допустити мене до храму, щоб забрати особисті речі, вони взяли мене за шию та потягли. Поліція їм допомагала. Навіть до бабусі 90-річної силу застосували. Інших наших парафіян намагалися запхати силою в машину та відвезти до відділення. Жінок тягали», – додав о. Михаїл.

Настоятель храму також зазначив, що буде звертатися до ДБР із заявою на співробітників поліції.

«Коли я викликав оперативну групу, вони приїхали, але не хотіли нічого робити, навіть мене не допитали. Слідчі не дали протоколи мені підписати, допитували лише активістів ПЦУ», – зазначив він.

Настоятель парафії УПЦ також повідомив, що зараз храм опечатаний, а «священники» ПЦУ закрили святиню і не проводять там жодних «богослужінь».

Як повідомляють очевидці, правоохоронець Лисий А. присутній на усіх рейдерських захопленнях храмів УПЦ в Київській області.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Клірик Барського благочиння звершив погребіння воїна Михайла Печарського

28 березня 2024 року, у храмі Покрова Пресвятої Богородиці с. Лука-Барська було звершено чин погребіння Захисника України – воїна Михайла Печарського, 1979 року народження, жителя села Горяни. Чин погребіння звершив настоятель Покровського храму протоієрей Іоанн Криванич, разом з кліриками благочиння. Воїн Михайло Васильович Печарський добровільно пішов боронити Україну у складі сил АТО та продовжував воювати […]

29.03.2024

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Калинівському благочинні

27 березня 2024 року, у середу 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Варсонофій звершив літургію Передосвячених Дарів, у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Лісова Лисіївка, Калинівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Калинівського округу протоієрей Василій Розман, настоятель храму протоієрей Антоній Бедзір, клірики благочиння та гості у священному сані. Під час літургії були піднесені особливі […]

27.03.2024