Волонтерська діяльність Вінницької єпархії УПЦ

04.03.2022

Вінницька єпахія Української Православної Церкви активно займається соціальною роботою впродовж останніх років, але у зв’язку з останніми трагічними подіями для України, коли відбулась агресія та воєнний наступ з боку Російської Федерації, єпархія активно включилась до волонтерського руху.

Так, за останній час було відкрито волонтерський центр в Хресто-Воздвиженському храмі м. Вінниці.
При цьому храмі облаштовані приміщення для прийому біженців.

Нагадаємо, що за даними Вінницьої міської ради станом на сьогодні, у Вінницькій області прийнято понад 16 тисяч українців які покинули території, де проходять бойові дії.

Біженців приймають, також у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі та Іоанно-Богословському чоловічому монастирі. За потреби, актуальну інформацію про них ви можете знайти на нашому сайті.

Духовенство Літинського округу організовує гарячі обіди на трасі Вінниця — Хмельницький.
Також духовенство округу і віручі допомагали продуктами харчування військовій колонні, яка рухалась з м. Чугуєва.

Священики м. Вінниці, Вінницького районного та Хмільницького округів на регулярній основі допомагають на блокпостах, доставляючи продукти харчування, дрова, деякі будівельні матеріали та інші необхідні речі.

Благочинний Вінницького районного округу разом із парафіянами привозять дрова, а також готують гарячі обіди для біженців та поранених, доставляють обіди на блокпости. Регулярно привозять у волонтерські центри одяг та воду для фронту.

Закликаємо усіх не байдужих приєднуватися до спільних добрих справ, допомагати нашим військовим, ближнім, людям похилого віку та усім хто потребує вашої підтримки!

Пам’ятаймо, що з Богом і в єдності — наша сила!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Субота акафіста. Похвала Пресвятої Богородиці — історія свята

У суботу 5-ї седмиці Великого посту православні християни з особливими молитовними почуттями і шаною прославляють Пречисту Богородицю Діву Марію. Цей день за церковним календарем отримав назву Похвали Божої Матері, або ж суботи акафіста. На утрені, яку зазвичай звершують ввечері у п’ятницю, у храмах співається акафіст Божій Матері «Радуйся Невісто Неневістная». У ньому прославляються події земного […]

20.04.2024

Архіпастир звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Божїй Матері

Увечері, 19 квітня 2024 року, напередодні 5-ї суботи Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Пресвятій Богородиці у Браїлівському жіночому монастирі. Архіпастирю співслужили клірики Браїлівської обителі. За богослужіням молились: настоятелька – ігуменя Антонія, сестри та парафіяни святої обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Божественну літургію у храмі великомученика Георгія […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Козятинському благочинні

19 квітня 2024 року, у пʼятницю 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь пророка Божого Іллі с. Сигнал, Козятинського благочиння. Архіпастирю співслужили: благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та клірики благочиння. Цього дня духовенство Козятинського благочиння звершили говіння та спільно приступили до Таїнств Покаяння і […]

19.04.2024