У Вінницькому районі відбувся дитячий православний табір «В пошуках істини»

10.08.2021

З 3 по 6 серпня 2021 року, з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, при храмі прп. Серафима Саровського с. Якушинці, Вінницького районного благочиння, діяв православний табір для дітей та молоді «В пошуках істини».

Разом з дітьми, під час табору, ми занурювалися в часи хрещення Київської Русі.
Діти в квестах познайомились з життям князя Володимира, а також з подвигом його синів Бориса та Гліба, бо як раз в останній день табору Церква молиться до цих перших святих на землях Київської Русі.

Сам дитячий табір розташовувався на території храму. В таборі щодня знаходилося близько 40-ка дітей. 

Кожен день починався з ранкових молитов, після яких вихованці робили зарядку, яку самі й проводили.

Першого дня діти поділились на 4 загони, підготували свої назви, стяги, речівки і повній готовності рушили на квест «В пошуках істини», в пошуках віри православної, аби одразу зануритись в атмосферу та легенду табору.
Під час цієї гри дітвора зустрілася з половцем, печенігом, гречанкою, жрецем, патріархом і князем Володимиром!
В кінці їм вдалось допомогти князю Володимиру зробити єдиний правильний вибір – обрати саме Православну віру на Київську Русь.

Крім цього щодня:
• на території табору, проходили тренування зі стрільби з повітряних гвинтівок;
• діти мали змогу, в невеликі хвилини відпочинку, пострибати на батуті;
• на всіх чекав смачний та ситний обід;
• вечірні посиденьки біля багаття

Другого дня дружини продовжили загартовувати та випробовувати себе під час квесту що був присвячений святим князям Борису та Глібу. З самого ранку вони уважно слухали історію їхнього життя та подвигу, що кожна дружина на одному з контрольних пунктів відповіла на всі питання, а повірте, вони були не легкими!

Другого дня табору, крім квесту та рухливих ігор на відкритому повітрі ми з дітьми робили подарунки для батьків, матушка Ірина з дітьми спілкувалась на теми основ православної віри. 

Третього дня, всі вихованці літнього табору взяли участь у подорожі до м. Вінниці, де побували на екскурсійному катері, по дорозі зайшли на гостини до старовинного храму на честь святителя Миколая Чудотворця.

Цього ж дня до табору завітав голова Молодіжного відділу Вінницької єпархії прот. Миколай Дуднік, який провів духовну бесіду з дітьми. Крім того діти активно готувались до батьківського дня, а саме до концерту: майструючи поробки та готуючи спектаклі.

Четвертого дня, ми провели шашковий турнір, паралельно проходили декілька майстер класів, аби підбити підсумки. Діти малювали на підлозі крейдою усе що вони запам’ятали про наш табір.

На завершення для батьків та родичів діти приготували святковий концерт. За чотири дні табору вони встигли підготувати сценки, віршики, змайструвати скриньки з подарунками, зробити вітальні листівки для вожатих, які вони подарували разом з великою кількістю теплих слів та обіймів…
Ну і найсмачніша та найситніша юшка від Леоніда Івановича, сік, солодощі зібрали всіх причетних до табора за теплим спілкуванням.

Анна Таранченко.
Викладач недільної школи храму

прп. Серафима Саровського с. Якушинці.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Барському благочинні

29 березня 2024 року, у пʼятницю 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Бар. Архіпастирю співслужили: благочинний Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник) та клірики благочиння. Цього дня духовенство Барського благочиння звершили спільне гоління та приступили до причастя Святих Христових Таїнств. Під час літургії були […]

29.03.2024

Клірик Барського благочиння звершив погребіння воїна Михайла Печарського

28 березня 2024 року, у храмі Покрова Пресвятої Богородиці с. Лука-Барська було звершено чин погребіння Захисника України – воїна Михайла Печарського, 1979 року народження, жителя села Горяни. Чин погребіння звершив настоятель Покровського храму протоієрей Іоанн Криванич, разом з кліриками благочиння. Воїн Михайло Васильович Печарський добровільно пішов боронити Україну у складі сил АТО та продовжував воювати […]

29.03.2024

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024