Недільне богослужіння в храмі великомучениці Варвари смт Вороновиця

17.12.2023

17 грудня 2023 року, в 28-му Неділю після Пʼятидесятниці, в день памʼяті святої великомучениці Варвари, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт Вороновиця Вінницького району.

Архіпастирю співслужили благочинний Вінницького районного округу протоієрей Миколай Строк, настоятель храму протоієрей Олександр Онищенко, клірики Вінницького району та гості у священному сані.

За богослужінням у храмі піднесли особливі молитви про мир та перемогу для України, щоб Господь зміцнив наших воїнів та наділив мудрістю владу, а також дав прихисток тим, які втратили свої домівки через війну.

Парафія Різдва Божої Матері смт Вороновиця в цей день відзначає своє престольне свято, оскільки лівий приділ храму освячений на честь святої великомучениці Варвари. Останні роки парафія зазнає сильних утисків та стикається з постійними намаганнями зі сторони прибічників ПЦУ силою захопити цей храм. Слід зазначити, що в цей недільний день храм був майже повністю заповнений вірянами, які в своїй більшості приступили до Таїнств Сповіді та Євхаристії.

Після літургії митрополит Варсонофій привітав усіх зі святом на честь великомучениці Варвари, а особливо іменинників з днем тезоіменитства. Також цього дня привітали митрополита Варсонофія з 5-річчям призначення на Вінницьку кафедру.

Нагадаємо, завтра 18 грудня митрополит Варсонофій звершить Божественну літургію в пристосованому Миколаївському храмі села Северинівка Жмеринського благочиння. Початок о 8:45.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Оголошуємо збір гуманітарної допомоги для ченців Святогірської лаври та переселенців які там проживають

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія розпочинаємо збір гуманітарної допомоги на підтримку братії та вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській лаврі. Попередньо відправлення чергового гуманітарного вантажу від Вінницької єпархії для Святогівської лаври планується на 27 жовтня поточного року. Нагадуємо, що в Святогірській лаврі проживає велика кількість вимушених переселенців, а це понад 200 чоловік, […]

16.10.2024

У Вінниці пройде благодійна виставка-ярмарка «СВІТ ПРАВОСЛАВʼЯ» на підтримку військових та переселенців

З 27 жовтня по 6 листопада у Вінниці, на території собору Різдва Пресвятої Богородиці проходитиме благодійна ярмарка «Світ Православʼя». Під час цього заходу ми організуємо збір коштів для підтримки наших військових, які захищають Україну, та допомоги вимушеним переселенцям. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї важливої справи. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам, […]

16.10.2024

Храм Покрова Пресвятої Богородиці в Агрономічному відзначив своє престольне свято

14 жовтня 2024 року, в свято Покрова Пресвятої Богородиці місцева парафія села Агрономічного Вінницького району відзначила своє престольне свято. Божетственну літургію на честь престольного свята очолив насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрит Макарій (Коломієць), якому співслужили: настоятель парафії протоієрей Андрій Согур та гості у священному сані. Під час літургії підносились молитви про перемогу і благословенний мир […]

15.10.2024