Житомирська єпархія. Соборне архієрейське богослужіння в Іаківлівському храмі міста Житомира

05.11.2023

5 листопада 2023 року, в Неділю 22-у після Пʼятидесятниці, в день пам’яті апостола Іакова, брата Господнього по плоті, відбулось соборне архієрейське богослужіння на честь престольного свята в Іаківлівському храмі міста Житомира.

Богослужіння очолив керуючий Житомирською єпархією — митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, якому співслужив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. Разом із Преосвященними владиками молились: настоятель Іаківлівського храму — протоієрей Іоанн Шевченко, а також духовенство з Житомирської та Вінницької єпархій.

Під час літургії архієреї піднесли особливі молитви про мир на нашій українській землі, про перемогу над агресором та про наших захисників, які щодня мужньо захищають нашу Батьківщину на передових рубежах війни.

Також в сьогоднішній день помолились за Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в день його 79-річчя від дня народження.

Наприкінці літургії відбувся хресний хід навколо храму, після чого митрополит Варсонофій привітав настоятеля — отця Іоанна Шевченка з престольним святом, подарував памʼятні подарунки, та кожного парафіянина благословив іконкою Божої Матері.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Всенічне бдіння напередодні 15-ї Неділі після Пʼятидесятниці в соборі Різдва Пресвятої Богородиці

5 жовтня 2024 року, напередодні Неділі 15-ї після П’ятидесятниці, Зачаття Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Всенічне бдіння у соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук, клірики храму та гості у священному сані. Завтра архієрей звершить […]

05.10.2024

Відбулись чергові збори благочинних Вінницької єпархії

2 жовтня 2024 року під головуванням митрополита Вінницького і Барського Варсонофія відбулися чергові збори благочинних Вінницької єпархії. На засіданні обговорювались важливі питання церковного життя та організаційні моменти діяльності благочинь. Під час зборів було розглянуто низку актуальних тем, зокрема питання духовного розвитку, соціальної допомоги воїнам і постраждалому від війни населенню, та важливість єдності церковних громад у […]

04.10.2024

У день Захисників України клірик єпархії взяв участь у благодійному концерті в Браїлові

У день Захисника та Захисниці України настоятель храму великомучениці Параскеви П’ятниці ієрей Богдан Терехівський взяв участь у благодійному концерті та ярмарці у селищі Браїлів. Декілька заходів відбулися у цей день в Браїлові — місцеві жителі та керівники округу вшанували діючих військових та пам’ять загиблих місцевих Героїв, а творчі колективи презентували благодійний концерт та ярмарок на […]

03.10.2024