У Вінницькому храмі звершили чин погребіння генерал-полковника Онищенка Сергія Івановича

27.10.2023

27 жовтня 2023 року, в храмі на честь великомученика Георгія Побідоносця міста Вінниці був звершений чин погребіння генерала-полковника Повітряних Сил Збройних Сил України — Онищенка Сергія Івановича.

З благословення керуючого Вінницькою єпархією, чин похорону звершив голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України — митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму — протоієрей Валерій Швець, благочинний другого міського округу — протоієрей Віталій Білявський та клірики міста Вінниці.

Під час чину завідувач канцелярією Вінницької єпархії ієродиякон Філарет (Олівінський) зачитав лист-співчуття митрополита Вінницького і Барського Варсонофія у звʼязку з кончиною Генерала-полковника Онищенка Сергія Івановича.

В своїй скорботній адресі, направленій дружині генерала — Ларисі Анатоліївні, родині та близьким спочилого, митрополит Варсонофій зазначив: «Молюся за упокій душі спочилого воєноначальника Сергія, прошу для нього милості Господньої та щиро вірю, що Всевишній подасть сили для рідних і близьких. Покладаючи квіти до гробу Сергія Івановича, ми вшановуємо його службу, мужність і відданість Україні. Нехай спогади про Сергія Івановича будуть втішати вас у цей надважкий час, а також надихати на подальші кроки.
Милостивий Господь нехай прийм
е у Свої Батьківські обійми спочилого, втішить серця скорботних, дарує всім нам переможний мир і кріпость духу гідно перенести це тяжке випробування війни, а також пошле мирне майбутнє нашій квітучій Українській Державі».

Після чину погребіння митрополит Августин супроводив траурну процесію до Центрального міського кладовища, де Сергій Іванович знайшов місце свого упокоєння.

Вічна памʼять та Царство Небесне, спочилому в Бозі воєноначальнику Сергію Івановичу!

Повний текст співчуття митрополита Варсонофія у звʼязку з кончиною Генерал-полковника Повітряних Сил Збройних Сил України Онищенка Сергія Івановича.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024