У Вінницькому храмі звершили чин погребіння генерал-полковника Онищенка Сергія Івановича

27.10.2023

27 жовтня 2023 року, в храмі на честь великомученика Георгія Побідоносця міста Вінниці був звершений чин погребіння генерала-полковника Повітряних Сил Збройних Сил України — Онищенка Сергія Івановича.

З благословення керуючого Вінницькою єпархією, чин похорону звершив голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України — митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму — протоієрей Валерій Швець, благочинний другого міського округу — протоієрей Віталій Білявський та клірики міста Вінниці.

Під час чину завідувач канцелярією Вінницької єпархії ієродиякон Філарет (Олівінський) зачитав лист-співчуття митрополита Вінницького і Барського Варсонофія у звʼязку з кончиною Генерала-полковника Онищенка Сергія Івановича.

В своїй скорботній адресі, направленій дружині генерала — Ларисі Анатоліївні, родині та близьким спочилого, митрополит Варсонофій зазначив: «Молюся за упокій душі спочилого воєноначальника Сергія, прошу для нього милості Господньої та щиро вірю, що Всевишній подасть сили для рідних і близьких. Покладаючи квіти до гробу Сергія Івановича, ми вшановуємо його службу, мужність і відданість Україні. Нехай спогади про Сергія Івановича будуть втішати вас у цей надважкий час, а також надихати на подальші кроки.
Милостивий Господь нехай прийм
е у Свої Батьківські обійми спочилого, втішить серця скорботних, дарує всім нам переможний мир і кріпость духу гідно перенести це тяжке випробування війни, а також пошле мирне майбутнє нашій квітучій Українській Державі».

Після чину погребіння митрополит Августин супроводив траурну процесію до Центрального міського кладовища, де Сергій Іванович знайшов місце свого упокоєння.

Вічна памʼять та Царство Небесне, спочилому в Бозі воєноначальнику Сергію Івановичу!

Повний текст співчуття митрополита Варсонофія у звʼязку з кончиною Генерал-полковника Повітряних Сил Збройних Сил України Онищенка Сергія Івановича.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Оголошуємо збір гуманітарної допомоги для ченців Святогірської лаври та переселенців які там проживають

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія розпочинаємо збір гуманітарної допомоги на підтримку братії та вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській лаврі. Попередньо відправлення чергового гуманітарного вантажу від Вінницької єпархії для Святогівської лаври планується на 27 жовтня поточного року. Нагадуємо, що в Святогірській лаврі проживає велика кількість вимушених переселенців, а це понад 200 чоловік, […]

16.10.2024

У Вінниці пройде благодійна виставка-ярмарка «СВІТ ПРАВОСЛАВʼЯ» на підтримку військових та переселенців

З 27 жовтня по 6 листопада у Вінниці, на території собору Різдва Пресвятої Богородиці проходитиме благодійна ярмарка «Світ Православʼя». Під час цього заходу ми організуємо збір коштів для підтримки наших військових, які захищають Україну, та допомоги вимушеним переселенцям. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї важливої справи. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам, […]

16.10.2024

Храм Покрова Пресвятої Богородиці в Агрономічному відзначив своє престольне свято

14 жовтня 2024 року, в свято Покрова Пресвятої Богородиці місцева парафія села Агрономічного Вінницького району відзначила своє престольне свято. Божетственну літургію на честь престольного свята очолив насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрит Макарій (Коломієць), якому співслужили: настоятель парафії протоієрей Андрій Согур та гості у священному сані. Під час літургії підносились молитви про перемогу і благословенний мир […]

15.10.2024