Соборне богослужіння в Іосафатовій долині у Могилів-Подільській єпархії

15.08.2023

15 серпня 2023 року, у свято явлення Пресвятої Богородиці в Іосафатовій долині, на місці чудесного явлення Богородиці було звершено соборне архієрейське богослужіння.

Богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, якому співслужили: митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Ладижинський Сергій та єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита. Преосвященним архієреям співслужило чисельне духовенство з Вінниччини та інших областей України.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на нашій українській землі; за Святу Церкву Христову, яка на жаль в останній час претерпіває нові гоніння; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастирі попросили у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. Також були піднесені молитви за упокій загиблих українських воїнів та усіх невинно вбитих в війні.

Після богослужіння митрополит Варсонофій привітав усіх зі святом та початком Успенського посту. Архіпастир подякував владиці Агапіту за запрошення, а також усім Преосвященним владикам за спільне соборне богослужіння на місці чудесного явлення Пресвятої Богородиці, яка тут сказала: «Хрести ставте, Христа славте!»

Насамкінець було звершено освячення ікони явлення Пресвятої Богородиці та хрестів, які сьогодні віряни привезли та встановили в долині.

Читайте також: «Христа славте, Хрести ставте!» Історія про чудесне явлення Пресвятої Богородиці на Вінниччині.

Слідкуйте також за нашими новинами в Telegram.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

У Вінниці відспівали загиблого воїна Олександра Лєсніка

18 травня 2024 року, Вінницька громада прощається із полеглим захисником України – Лєсніком Олександром Юрійовичем, 4 січня 2000 року народження. Олександр став на захист Батьківщини на початку повномасштабного вторгнення. Воював у складі 14-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії «Червона калина», був розвідником.  Загинув у бою поблизу села Вербове Запорізької області 26 липня минулого 2023 року. Та […]

19.05.2024

Літургія у Неділю Святих жінок-мироносиць в Успенському соборі міста Бар

19 травня 2024 року, у 3-тю Неділю після Пасхи, святих жінок-мироносиць, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Бар. Архіпастирю співслужили: благочинний Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник), клірики Барського округу та гості у священному сані. На Малому вході архіпастир нагородив правом носіння камілавки клірика Успенського собору міста Бар – […]

19.05.2024

Архієрейське богослужіння у Покровському храмі селища Стрижавка

18 травня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі Покрова Пресвятої Богородиці селища Стрижавка Вінницького районного благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Вінницького районного церковного округу протоієрей Миколай Строк та клірики благочиння. Також архіпастирю співслужив клірик нашої єпархії протоієрей Вʼячеслав Кравченко, який вже третій рік захищає нашу землю на сході України. […]

18.05.2024