У Всеукраїнській раді церков наголосили на неприпустимості зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю

15.06.2023

14 червня 2023 року на сайті Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій опублікували заяву про неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначається у заяві, «нещодавнє рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі “Маймулахін і Марків проти України” спричинило нову хвилю дискусії щодо загроз, які несуть законодавчі ініціативи, спрямовані на пропаганду неприродніх сексуальних відносин і надання статусу сімейного союзу одностатевому співмешканню».

У зв’язку з цим у ВРЦіРО наголосили, що рішення ЄСПЛ не можуть слугувати підставою для зміни конституційних засад країни.

Також у Всеукраїнській раді церков звернули увагу на те, що «приголомшлива кількість справ, які розглядаються в ЄСПЛ та стосуються українців (понад 10 тисяч заяв), свідчить про серйозні проблеми, з якими стикається наша країна».

«Розуміємо, що міжнародні інституції та іноземні партнери, використовуючи вразливість та складну ситуацію в нашій країні, можуть намагатися змушувати Україну до законодавчих змін, щоб відмовитися від своїх сімейних засад. Однак Україна живе в континентальній системі права, де основоположні засади життя визначаються Конституцією та законами, а не судовими рішеннями», – йдеться в документі.

У ВРЦіРО висловили занепокоєння з приводу того, що ініціативи щодо формального узаконення так званих одностатевих партнерств є надзвичайно небезпечними під час нинішньої демографічної кризи в Україні, яка катастрофічно загострюється в умовах російської агресії.

У заяві також підкреслюється, що для нашого народу людина є найвищою цінністю, а кожна сімʼя та дитина є скарбом, який ми всі намагаємося захистити і врятувати в умовах війни. Саме це, як зауважується у документі, відокремлює Україну від геноцидальної ідеології “русского міра”.

Зважаючи на це, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає Президента, Кабінет Міністрів та Верховну Раду України не ухвалювати жодних законодавчих змін, спрямованих на надання статусу сімей одностатевим співмешканням (формальне узаконення так званих одностатевих партнерств), а кожного урядовця та парламентаря залишатися на боці українського народу, для якого сім’я є фундаментальною цінністю в житті.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Оголошуємо збір гуманітарної допомоги для ченців Святогірської лаври та переселенців які там проживають

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія розпочинаємо збір гуманітарної допомоги на підтримку братії та вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській лаврі. Попередньо відправлення чергового гуманітарного вантажу від Вінницької єпархії для Святогівської лаври планується на 27 жовтня поточного року. Нагадуємо, що в Святогірській лаврі проживає велика кількість вимушених переселенців, а це понад 200 чоловік, […]

16.10.2024

У Вінниці пройде благодійна виставка-ярмарка «СВІТ ПРАВОСЛАВʼЯ» на підтримку військових та переселенців

З 27 жовтня по 6 листопада у Вінниці, на території собору Різдва Пресвятої Богородиці проходитиме благодійна ярмарка «Світ Православʼя». Під час цього заходу ми організуємо збір коштів для підтримки наших військових, які захищають Україну, та допомоги вимушеним переселенцям. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї важливої справи. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам, […]

16.10.2024

Храм Покрова Пресвятої Богородиці в Агрономічному відзначив своє престольне свято

14 жовтня 2024 року, в свято Покрова Пресвятої Богородиці місцева парафія села Агрономічного Вінницького району відзначила своє престольне свято. Божетственну літургію на честь престольного свята очолив насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрит Макарій (Коломієць), якому співслужили: настоятель парафії протоієрей Андрій Согур та гості у священному сані. Під час літургії підносились молитви про перемогу і благословенний мир […]

15.10.2024