Керівник Молодіжного відділ єпархії взяв у часть у підлітковому інклюзивному таборі «Марафон безпеки» соціального центру «Гармонія»

09.07.2021

8 липня 2021 року, з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, в день пам’яті благовірних князів Петра та Февронії, православного свята сім’ї, Молодіжний відділ Вінницької єпархії взяв у часть у підлітковому інклюзивному таборі «Марафон  безпеки» соціального центру «Гармонія».

Було проведено екскурсію та бесіди з підлітками, які проходять реабілітацію в центрі «Гармонія».  Зустріч пройшла на території храму свт. Луки Кримського м.Вінниці.  

Пономар храму Антон Кавалер провів екскурсію по храму для дітей та волонтерів центру «Гармонія», а потім під час чаювання  духовну бесіду провів голова Молодіжного відділу протоієрей Миколай Дуднік. Тему бесіди доповнив диякон храму Андрій Кучер.  

Оскільки назва табору — «Марафон безпеки», то основна тема розмови була «Духовна безпека». 

Протоієрей Миколай виділив 5 правил духовної безпеки для боротьби з гріхом, який наносить шкоду душі людини та породжує страждання: 

— фактори які впливають на правильність вибору, 

— вміння розпізнавати думки та відкидати погані думки, 

— стриманість у бажаннях — перший крок до повернення втраченої природи, 

— вміння визнавати власні помилки —  перший крок до смирення, 

Диякон Андрій доповнив тему безпеки, а саме:  

— пізнання Бога через Святе Письмо — хто такий Бог, які заповіді Він дав, 

— пізнання Бога через молитву, регулярність молитви та внутрішнє налаштування на молитву і доброзичливість, 

— участь у Таїнствах: Сповідь та Причастя. 

Дітям були роздані подарунки від митрополита Варсонофія та цікаві кулінарні книжечки. Дай Боже, щоб така духовна співпраця та дружба з центром «Гармонія» продовжилась.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Калинівському благочинні

27 березня 2024 року, у середу 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Варсонофій звершив літургію Передосвячених Дарів, у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Лісова Лисіївка, Калинівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Калинівського округу протоієрей Василій Розман, настоятель храму протоієрей Антоній Бедзір, клірики благочиння та гості у священному сані. Під час літургії були піднесені особливі […]

27.03.2024

АНОНС. На Пасху організовується паломницька поїздка до святинь Святої Землі

З благословення Високопреосвященнішого Варсонофія, митрополита  Вінницького і Барського, паломницька служба «ФАВОР» організовує поїздку на Святу Землю у період Страсного тижня та свята Світлого Воскресіння Христового. Поїздка триватиме з 29 квітня по 6 травня. Паломники проживатимуть в Єрусалимі (готель розташований у десяти хвилинах пішки до храму Гробу Господнього). У програмі паломництво місцями біблійних подій, богослужіння Страсної Седмиці […]

26.03.2024