Кабмін пом’якшив карантинні обмеження для проведення богослужінь

03.06.2020

На новому етапі ослаблення карантину богослужіння можна буде здійснювати як на вулиці, так і всередині храмів, але з дотриманням фізичної дистанції між вірянами.

З 5 червня 2020 року Кабінет міністрів України суттєво послаблює введені через пандемію коронавірусу обмеження, в тому числі щодо проведення релігійних заходів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 3 червня.

Церквам дозволять проводити релігійні заходи на відкритому повітрі, за умови контролю релігійною організацією фізичної дистанції між учасниками не менше 1,5 м, і в приміщенні, з розрахунку не більше 1 людини на 5 кв. м.

Також з 5 червня знімається вимога дотримуватися умови самоізоляції особам, які досягли 60-річного віку, і відновлюється робота закладів громадського харчування (за умови дотримання протиепідемічних заходів).

Крім того, Кабмін дозволив проводити акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому і дистанційному режимі, і відновити внутрішні авіаперевезення. Міжнародне авіасполучення планують відновити з 15 червня.

У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіонах, ознакам для ослаблення карантину протягом 3 днів поспіль, рішення про скасування деяких послаблень повинні приймати місцеві комісії, виходячи з оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Митрополит Варсонофій звершив чернечий постриг у Барському жіночому монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великої Чотиридесятниці, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чернечий постриг у жіночому монастирі на честь Барської ікони Божої Матері. У чернечий чин була пострижена інокиня Матрона (Домашевська), з імʼям Матрона, на честь преподобної Матрони Солунської; а також в іночество – послушниця Марія Косюк, з нареченням імені Феодора, […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Барському монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі блаженної Матрони Барського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили: благочинний у справах монастирів архім. Єнох (Торак), благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник) та клірики міста. Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир […]

18.04.2024

Маріїне стояння. Архіпастир звершив утреню з читанням Великого канону прп. Андрія Критського

Увечері, 17 квітня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив утреню четверга 5-ї седмиці Великого посту з читанням Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського, в нижньому Антоніє-Феодосіївському храмі Браїлівського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили клірики обителі. За богослужіням молились: ігуменя Антонія, сестри та парафіяни Браїлівської обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Літургію Передосвячених Дарів в […]

17.04.2024