Ієрарх УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди обрання та інтронізації Болгарського Патріарха Даниїла

02.07.2024

30 червня – 1 липня 2024 року, в столиці Болгарії – Софії відбулися урочистості з нагоди обрання та інтронізації нового Предстоятеля Болгарської Православної Церкви, яким став митрополит Відінський Даниїл. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в урочистостях від Української Православної Церкви взяв участь митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Владику супроводжував клірик Білоцерківської єпархії протоієрей Димитрій Марандюк.

30 червня, після обрання та чину інтронізації, на урочистому прийомі митрополит Августин зачитав вітальне слово новообраному Патріарху від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія:

Ваша Святосте! Щиросердечно поздоровляю Вашу Святиню з обранням на Первосвятительский Престол Болгарських Патріархів.

Дух Святий явив Свою всеблагу дію для всієї повноти Болгарської Православної Церкви, поставивши Вас на високий свічник Патріаршого служіння. Вінець Первосвятительства, що возложений на Вашу главу, є тим дійсним вираженням повної довіри єпископату, кліру, монашества та православного народу Болгарії, яку Ви заслужили своїм достойним житієм та християнською мудрістю, а Ваша щира віра у Христа та самовіддана любов до ближніх стали прикрасою Церкви Христової.

Нині на Вас покладено новий послух, який потребує багато сил, терпеливої уваги та виважених рішень. Все це можливо поєднати лише терпеливою молитвою і повною самопожертвою до всіх, хто нас оточує. Яскравим прикладом такого служіння були Ваші блаженноспочилі попередники Патріархи Кирил, Максим та Неофіт.

У знаменний день Вашого обрання від усієї повноти Української Православної Церкви сердечно бажаю Вашій Святості благодатної допомоги Божої у Вашому Предстоятельському служінні, доброго здоров’я, духовної кріпості і благословенного довголіття. Нехай Всеблагий Господь щедро наділяє Своєю милістю і щедротами Вас та всіх вірних, що знаходяться під Вашим Патріаршим омофором.

Також владика Августин передав Святішому Патріарху Даниїлу від Предстоятеля УПЦ в подарунок богослужбовий комплект – хрест і дві панагії.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Різдво Іоанна Предтечі. Літургія в Іоанно-Богословському храмі м. Вінниці

7 липня 2024 року, у свято Різдва Іоанна Предтечі та Неділю 2-гу після Пʼятидесятниці, Всіх Святих у нашій землі просіявших, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова міста Вінниці. Архіпастирю співслужили: настоятель храму протоієрей Василій Сонін; благочинний другого міського округу протоієрей Віталій Білявський та клірики храму. Дияконський […]

07.07.2024

Всенічне бдіння напередодні Різдва Іоанна Предтечі в соборі Різдва Богородиці м. Вінниці

6 липня 2024 року, напередодні свята Різдва Іоанна Предтечі та Неділі Всіх Святих у нашій землі просіявших, митрополит Варсонофій звершив Всенічне бдіння у соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Архіпастирю співслужили духівник єпархії протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук та клірики храму. Дияконський чин очолив архідиякон Миколай Кравець. Завтра, у недільний день архіпастир […]

06.07.2024

У 10-ті роковини упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира пʼять архієреїв звершили заупокійну молитву

5 липня 2024 року, у 10-ті роковини з дня блаженної кончини Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), митрополит Вінницький і Барський Варсонофій очолив заупокійну Божественну літургію та панахиду в Архангело-Михайлівському храмі села Марківці Хмельницької єпархії УПЦ. Його Високопреосвященству співслужили: керуючий Хмельницькою єпархією архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор; архієпископ Городницький Олександр; архієпископ Ладижинський Сергій […]

05.07.2024