У Жмеринці звершили погребіння воїна Віталія Якимишина

18.09.2024

17 вересня 2024 року у соборі святого Олександра було звершено чин погоебіння бойового медика, фельдшера Жмеринської екстреної медичної допомоги з 59-ї бригади Віталія Якимишина.

Чин погребіння воїна очолив благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, якому співслужили протоієрей Ярослав Ткачук, ієрей Богдан Терехівський та ієрей Назарій Коромчевський.  

Віталій Якимишин захищав Україну з 2014 року в АТО, та з першого дня повномасштабного вторгнення 2022 року, останні пів року на собі виносив поранених побратимів у Покровську, але лише одна мить стала для військового медика фатальною, – він потрапив у ДТП, коли приїхав на похорон до побратима у Жмеринку.

Відзнаки Міністерства оборони України, медалі за віддану військову службу Україні, за врятовані життя та інші нагороди – Віталій рятував життя побратимів з перших днів війни. 

Висловлюємо співчуття з приводу важкої втрати матері Наталі Григорівні, батьку Юрію, дружині Ірині, брату Ярославу, діткам Юлії, Олені та Станіславу та всім, хто знав, любив та цінував Віталія Якимишина.

🕯️Вічна пам’ять!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Відбулась зустріч митрополита Варсонофія з керівниками єпархіальних паломницьких служб

18 вересня 2024 року в приміщенні Вінницького єпархіального управління відбулась зустріч архієрея з керівниками паломницьких груп. Під час зустрічі були обговорені нагальні питання, які повʼязані з діяльністю паломницьких центрів. Учасники мали можливість висловити свої думки з цього приводу та обмінятись досвідом. Керуючий єпархією наголосив на важливості паломництва яке допомагає людині глибше пізнати свою віру, зміцнитися […]

19.09.2024

Митрополит Варсонофій провів зустріч з настоятелями храмів міста Вінниці

13 вересня 2024 року, перед початком святкових богослужінь на честь Собору святих, які у Вінницькій землі просіяли, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій провів зустріч з настоятелями храмів міста Вінниці. Під час засідання обговорювалися актуальні питання з життя міських парафій. На зустрічі було приділено увагу важливим аспектам духовної опіки вірян в умовах воєнного стану, організації богослужінь […]

16.09.2024

Клірики Жмеринського округу звершили погребіння воїна Олександра Смірнова

15 вересня 2024 року у соборі святого князя Олександра було звершено чин поховання воїна Героя Олександра Смірнова: старшого солдата 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, який загинув 11 вересня у Покровську, захищаючи свободу і незалежність України. Чин погребіння воїна очолив благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, якому співслужили протоієрей Олег Волкотруб, протоієрей Ярослав Ткачук […]

16.09.2024