Два архієреї звершили літургію на честь престольного свята Браїлівського жіночого монастиря

15.09.2024

15 вересня 2024 року, в Неділю 12-ту після Пʼятидесятниці, день памʼяті преподобних Антонія і Феодосія Печерських, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі.

Цього дня Браїлівський жіночий монастир відзначає своє престольне свято, оскільки перший відновлений нижній храм освячено на честь преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських, засновників чернечого життя на теренах Київської Русі.

Його Високопреосвященству співслужив вікарій Черкаської єпархії архієпископ Золотоніський Іоанн, духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, секретар єпархії архімандрит Єнох (Торак), духовенство обителі та гості у священному сані.

Під час літургії архієреї та священники піднесли свої особливі молитви про перемогу і мир для України, за наших захисників та усіх постраждалих від війни українців.

Після літургії відбувся молебень з молитвою преподобним Антонію і Феодосію Києво-Печерським. Митрополит Варсонофій подякував владиці Іоанну та паломникам, які прибули з ним із Черкащани за спільну молитву в стінах Браїлівського монастиря. Також владики привітали ігуменю Антонію з днем тезоіменитсва.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

У Жмеринці звершили погребіння воїна Віталія Якимишина

17 вересня 2024 року у соборі святого Олександра було звершено чин погоебіння бойового медика, фельдшера Жмеринської екстреної медичної допомоги з 59-ї бригади Віталія Якимишина. Чин погребіння воїна очолив благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, якому співслужили протоієрей Ярослав Ткачук, ієрей Богдан Терехівський та ієрей Назарій Коромчевський.   Віталій Якимишин захищав Україну з 2014 року в […]

18.09.2024

Митрополит Варсонофій провів зустріч з настоятелями храмів міста Вінниці

13 вересня 2024 року, перед початком святкових богослужінь на честь Собору святих, які у Вінницькій землі просіяли, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій провів зустріч з настоятелями храмів міста Вінниці. Під час засідання обговорювалися актуальні питання з життя міських парафій. На зустрічі було приділено увагу важливим аспектам духовної опіки вірян в умовах воєнного стану, організації богослужінь […]

16.09.2024

Клірики Жмеринського округу звершили погребіння воїна Олександра Смірнова

15 вересня 2024 року у соборі святого князя Олександра було звершено чин поховання воїна Героя Олександра Смірнова: старшого солдата 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, який загинув 11 вересня у Покровську, захищаючи свободу і незалежність України. Чин погребіння воїна очолив благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, якому співслужили протоієрей Олег Волкотруб, протоієрей Ярослав Ткачук […]

16.09.2024