Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією у Покровському Голосіївському монастирі

01.09.2024

1 вересня 2024 року, в 10-ту Неділю після Пʼятидесятниці, у Свято-Покровському Голосіївському чоловічому монастирі була звершена Божественна літургія на честь початку нового навчального року в Київській духовній академії і семінарії.

Богослужіння звершив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужили члени Священного Синоду, єпископат та духовенство УПЦ. Участь у богослужінні також взяв керуючий Вінницькою єпархією, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

Під час літургії Предстоятель підніс особливі молитви про перемогу і мир в Україні, за воїнів-захисників та усіх постраждалих від війни українців.

Після літургії Предстоятель разом із архіпастирями відвідали виставку в оновленому Церковно-археологічному кабінеті Київської духовної академії і семінарії при Покровському Голосіївському монастирі.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Клірики Жмеринського округу звершили погребіння воїна Олександра Смірнова

15 вересня 2024 року у соборі святого князя Олександра було звершено чин поховання воїна Героя Олександра Смірнова: старшого солдата 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, який загинув 11 вересня у Покровську, захищаючи свободу і незалежність України. Чин погребіння воїна очолив благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, якому співслужили протоієрей Олег Волкотруб, протоієрей Ярослав Ткачук […]

16.09.2024

Клірики Хмільницького району звершили погребіння воїна Петра Шлапака

14 вересня 2024 року священики Хмільницького округу на чолі із благочинним протоієреєм Олексієм Бачинським звершили чин похорону загиблого воїна Петра Петровича Шлапака, жителем села Уланів Хмільницького району. Покійний із 2019 року перебував у Збройних Силах України, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Вічна пам’ять воїну Петру!

16.09.2024

Два архієреї звершили літургію на честь престольного свята Браїлівського жіночого монастиря

15 вересня 2024 року, в Неділю 12-ту після Пʼятидесятниці, день памʼяті преподобних Антонія і Феодосія Печерських, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі. Цього дня Браїлівський жіночий монастир відзначає своє престольне свято, оскільки перший відновлений нижній храм освячено на честь преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських, засновників чернечого життя на […]

15.09.2024