«У Вашій особі бачимо образ ревного захисника Православної віри» — вітальне слово Священного Синоду УПЦ

26.06.2024

25 червня 2024 року, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, архієреї, духовенство, ченці та віряни Української Православної Церкви вітають свого Предстоятеля з днем тезоіменитства. Цьогоріч Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначатиме також 10-ту річницю першосвятительського служіння на престолі Київських Митрополитів та 80-річчя з дня народження.

Цього дня, після Божественної літургії у Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії, від імені Священного Синоду, архіпастирів та пастирів, Синодальних відділів та установ, монастирів, духовних шкіл та багатомільйонної пастви Української Православної Церкви вітальне слово на адресу Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія зачитав митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Всеблагому Промислу Божому 10 років тому зволилося звести Вашу святиню на престол Київських Митрополитів, щоб, за словом святителя Григорія Богослова, стати опорою та вінцем віри, дорогоцінною перлиною Церкви», – зазначив у вітальному слові митрополит Агафангел та наголосив, що у цей непростий час потрясінь і негараздів Блаженніший владика є зразком стійкості у вірі, твердості в архіпастирському служінні й благоговійного стояння в молитві.

Владика додав, що для нинішнього та майбутніх поколінь Блаженніший Митрополит Онуфрій є мудрим святителем, молитвенником за наш народ, подвижником віри, вірним сином і патріотом України, хранителем православної віри і благочестя.

«Ви, Ваше Блаженство, поділяєте скорботу свого народу, невпинно підносите свої молитви за нашу Богохраниму Україну, скорботний народ її, за всіх мужніх захисників, котрі в окопному холоді ціною свого життя оберігають нашу країну та землю; молитеся за всіх, хто втратив свій дім, за наших дітей, які здригаються при страшних звуках вибухів бомб і снарядів, за наших батьків і людей похилого віку, за наших братів і сестер, позбавлених радості молитися у своїх храмах, побудованих любов’ю та благочестям. Ви молитеся за наших благодійників і гонителів, за тих, хто ненавидить і любить нас, за наших ворогів і друзів, рідних і близьких, тому що молитва – єдина сила, яка робить безсилою всяку людську злість і безбожність. Вся повнота нашої Церкви за Вашим благословенням працює заради миру та перемоги – регулярно надається допомога воїнам, біженцям, нужденним співвітчизникам. У кожній єпархії, на кожній парафії ведеться активна соціальна робота», – підкреслив Його Високопресвященство.

Також митрополит Агафангел зауважив, що життя нашого Предстоятеля є свідченням того, що сила віруючого православного народу – це сила благодаті Божої.

«Нині, у складний період життя нашої Церкви, коли особливо явлена ​​злість князя світу цього, Ви являєте всім образ ревного захисника православної віри і Церкви, сміливо, безбоязно і безкомпромісно відстоюєте канонічне Православ’я, подаючи гідний приклад нинішнім і майбутнім поколінням», – йдеться у слові вітання.

«Нинішній рік благості та милості Господньої увійде до історії Вашого життя та до літопису нашої Української Православної Церкви як ювілейний рік Вашого вісімдесятиріччя від дня народження. До цього рубежу Ви підійшли з величезним духовним досвідом, з найбільшими заслугами перед Церквою та суспільством, з великим авторитетом серед духовенства та простого віруючого народу», – сказав владика Агафангел.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Парафіяни Малої Жмеринки передали гуманітарну допомогу для військових

В суботу 29 червня 2024 року, настоятель храму великомучениці Параскеви Пʼятниці села Мала Жмеринка Жмеринського благочиння ієрей Богдан Терехівський передав допомогу від парафіян місцевим волонтерам для ЗСУ.  Частина засобів гігєни та продуктів харчування були зібрані парафіянами, а також юна парафіянка Марія Смущак разом із своєю подругою зібрали трішки грошей, продаючи різні речі власного виробництва, пожертвували […]

30.06.2024

Всенічне бдіння напередодні Неділі Всіх Святих у соборі Різдва Богородиці м. Вінниці

29 червня 2024 року, напередодні Неділі Всіх Святих, митрополит Варсонофій звершив Всенічне бдіння у соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Архіпастирю співслужили духівник єпархії протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук та клірики храму. Дияконський чин очолив архідиякон Миколай Кравець. Завтра, у недільний день архіпастир звершить Божественну літургію у цьому ж храмі. Зустріч владики […]

29.06.2024

Відбудеться паломницька поїздка до святинь Грузії з 17 по 22 липня

Напочатку червня група паломників з Вінницької єпархії УПЦ взяла участь у паломницькій поїздці в Грузію, яку, за благословенням митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, організувала паломницька служба «Фавор». Групу очолив архієпископ Золотоніський Іоанн. Паломники відвідали храми і святині Тбілісі, духовний центр Грузії — Мцхету, місця, повʼязані з життям рівноапостольної Ніни і преподобного Гавриїла (Ургебадзе). Взяли участь […]

28.06.2024