Митрополит Варсонофій взяв участь у соборному богослужінні з нагоди дня тезоіменитства Предстоятеля УПЦ

25.06.2024

25 червня 2024 року, у день памʼяті преподобного Онуфрія Великого, у Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії відбулось урочисте богослужіння з нагоди тезоіменитства Предстоятеля Української Православної Церкви

Божественну літургію у головному соборі обителі очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Предстоятелю співслужили постійні члени Священного Синоду, митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви, духовенство обителі, Києва та гості у священному сані. Участь у соборному богослужінні взяв керуючий Вінницькою єпархією, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

За богослужінням молились ігумені та насельниці чернечих обителей УПЦ, паломники та парафіяни Пантелеймонівського монастиря.

Богослужбові піснеспіви виконував збірний хор Київської духовної академії під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

За Літургією піднесли молитву про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Предстоятелю виголосили многоліття з нагоди тезоіменитства. Вітальне слово Блаженнішому архіпастирю виголосив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел. Після цього Предстоятелю вручили нагороду від Священного Синоду — орден Української Православної Церкви «Воскресіння Христове».

Блаженніший владика подякував за вітання та молитву усім присутнім та розповів пастві про життя преподобного Онуфрія Великого. Потім усі віряни вітали Блаженнішого владику з днем небесного покровителя.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за Всенічним бдінням в Успенському монастирі Одеси

28 вересня 2024 року, напередодні дня пам’яті преподобного Кукші Одеського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій взяв участь в служінні Всенічного бдіння у Свято-Успенському чоловічому монастирі міста Одеси. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужили: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, постійні члени Священного Синоду та єпископат Української Православної […]

28.09.2024

У Барському благочинні відспівали двох загиблих Героїв

26 вересня у Барському благочинні провели в останню земну дорогу двох загиблих воїнів-захисників України. 19 вересня при виконанні бойового завдання в Донецькій області загинув  наш земляк, Герой, солдат Лисиця Павло Леонідович, 1972 року народження, житель с. Слобода Ходацька.  Чин погребіння очолив благочинний архімандрит Серафим (Поворозник), у співслужінні кліриків округу. 23 вересня загинув наш земляк, сержант […]

28.09.2024

Воздвиження Хреста Господнього. Літургія на честь престольного свята Хрестовоздвиженського храму міста Вінниці

27 вересня 2024 року у свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього митрополит Варсонофій звершив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі міста Вінниці. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук; настоятель храму протоієрей Миколай Давидовський; благочинний першого міського округу протоієрей Богдан Маліновський та клірики міста. За богослужінням архіпастир підніс молитви про перемогу і мир […]

27.09.2024