Автомобіль для військових передали мешканці Лукашівки Вінницького району

01.05.2024

До свята Пасхи жителі села Лукашівка Вінницького району придбали та передали на фронт для потреб військових – автомобіль.

Мешканці села Лукашівки і власне парафіяни місцевого Кирило-Мефодіївського храму регулярно допомагають військовим пораненим у госпіталях й лікарнях міста Вінниці.

Допомогти військовим на фронті, хотіли усім серцем, адже споряджений боєць – це живий боєць, який не лише наближає Україну до перемоги і миру, а й забезпечує нам щасливе майбутнє. Кожен з них це чийсь син, чоловік чи батько, яких з нетерпінням чекають вдома і наша місія зробити усе можливе, аби сімʼї знову могли зʼєднатись, а наші діти мали змогу спати під мирним небом.

У результаті першої співпраці громадської організації «Мольфар», яка надає волонтерську й благодійну допомогу Збройним Силам України, добровольчим військовим формуванням і населенню, доставляє усю необхідну допомогу на передові позиції фрону.

Перед Страсною седмицею, протоієрей Миколай Залєвський, настоятель храму на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія села Лукашівка Літинського благочиння, освятив цей автомобіль, який надіємось буде добре служити для наших військових.

Також парафіяни храму зібрали продукти харчування, смаколики та інші необхідні речі, які вже разом із автомобілем доставлені нашим захисникам.

Військові, які сьогодні знаходяться на передовій, щиро дякують парафіянам храму та усій Лукашівській громаді: «за те, що робите нас сильнішими» – написав на подарованому прапорі командир бригади.

У свою чергу, ми дякуємо усім, хто долучився до цієї доброї справи! Працюймо разом заради перемоги і настання миру в нашій квітучій Українській Державі!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024