22 тонни гуманітарної допомоги від Вінницької єпархії доставили у Святогірську Лавру

23.04.2024

22 квітня 2024 року, з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, близько 22 тонни гуманітарної допомоги від Вінницької єпархії Української Православної Церкви було доставлено у Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Збір пройшов з благословення Керуючого Вінницькою єпархією та з ініціативи керівника єпархіального відділу соціального служіння та благодійності – диякона Георгія Толчева.

У доставлений вантаж увійшли 15 тонн овочів (буряк, картопля, морква, цибуля), 4 тонни консервації, 2 тонни яблук, 1 тонна побутової хімії.

У зборі допомоги взяли участь усі благочиння Вінницької єпархії. Крім того, до акції милосердя долучились і жителі інших регіонів України, яким також не байдужа доля Святогірської Лаври та її мешканців і тих, які знайшли у ній прихисток. На надіслані єпархією фінансові пожертвування було закуплено частину привезених для чернечих і лаврських біженців продуктів.

«Дякую всіх жертводавців! Окремо хочеться висловити подяку фермерству «Перлина Поділля» за передані для насельників Святогірської Лаври яблука, фірмі «Водолій» в особі її керівника Олександра за побутову хімію, фермерам Вінниччини за овочі та компанії «Мономах» за пожертвувані у Святі Гори корм для тварин, чай та каву» — сказав отець Георгій.

Доставка гуманітарної допомоги стала можливою завдяки фірмі «Трак Сервіс» та її директору Ігорю Горбаню.

Отець Георгій організовує збір та доставку гуманітарної допомоги для насельників Святогірської Лаври вже понад 10 років. У складні для обителі 2014 та 2015 роки, коли в ній мешкало до тисячі біженців, він регулярно привозив до Лаври великі вантажі гуманітарної допомоги. Нинішній транш гуманітарної допомоги з Вінниччини став 29-м.

Всі, хто бажає допомогти у зборі наступного гуманітарного вантажу, можуть перерахувати свою пожертву на картку ПриватБанку:

4149 4993 8448 7367 – Толчев Георгій;

4149 4991 2549 9093 – Толчева Людмила.

З усіх питань щодо підтримки Святогірської Лаври можна дзвонити за телефоном: +380965790007 – диякон Георгій Толчев.

Нагадаємо, минулий гуманітарний вантаж Вінницька єпархія УПЦ передала до Святогірської Лаври у жовтні 2023 року.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Православний дитячо-молодіжний табір «Анфілада на Думці» запрошує долучатися всіх бажаючих!

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія у Вінницькій єпархії буде проведено дитячо-молодіжний оздоровчий наметовий табір «Амфілада на Думці 2024». Дата проведення: 15-22 липня. Місце: Лопатинські дачі біля р. Думка (Жмеринський район), приватна територія. Вартість: 3000 грн. 🌟 4 разове харчування; 🌟 проживання у наметах, навчання самостійності; 🌟 купання у річці, катамарани, байдарки; 🌟 спільні […]

03.07.2024

Ієрарх УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди обрання та інтронізації Болгарського Патріарха Даниїла

30 червня – 1 липня 2024 року, в столиці Болгарії – Софії відбулися урочистості з нагоди обрання та інтронізації нового Предстоятеля Болгарської Православної Церкви, яким став митрополит Відінський Даниїл. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в урочистостях від Української Православної Церкви взяв участь митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ […]

02.07.2024

У Неділю Всіх Святих архіпастир звершив літургію у соборі Різдва Пресвятої Богородиці

30 червня 2024 року, у Неділю Всіх Святих, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Його Високопреосвященству співслужили: настоятель протоієрей Максим Мельничук та клірики собору. Після читання Євангельського уривку архіпастир звернувся до вірян зі слово проповіді. Під час літургії були піднесені особливі молитви про перемогу і мир […]

30.06.2024