Загальна сповідь духовенства другого міського благочиння

17.04.2024

17 квітня 2024 року, у середу 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у Іоанно-Богословському храмі міста Вінниці.

Архіпастирю співслужили: благочинний другого Вінницького міського округу протоієрей Віталій Білявський та клірики міста.

Цього дня духовенство другого міського благочиння звершили спільне богослужіння і приступили до Таїнств Покаяння та Причастя Святих Христових Таїнств.

Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир в Україні, за наших воїнів-захисників та усіх постраждалих від війни українців.

Після богослужіння митрополит Варсонофій звернувся до духовенства та вірян зі словами архіпастирських настанов. Благочинний протоієрей Віталій подякував архієрею за приїзд та спільне богослужіння.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архієрейське богослужіння у Покровському храмі селища Стрижавка

18 травня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі Покрова Пресвятої Богородиці селища Стрижавка Вінницького районного благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Вінницького районного церковного округу протоієрей Миколай Строк та клірики благочиння. Також архіпастирю співслужив клірик нашої єпархії протоієрей Вʼячеслав Кравченко, який вже третій рік захищає нашу землю на сході України. […]

18.05.2024

Уночі відбулося знищення Десятинного храму в Києві

У ніч на п’ятницю, 17 травня 2024 року, було знищено храм на честь рівноапостольних князів Володимира та Ольги Десятинного монастиря у м. Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал обителі. У четвер, 16 травня, близько 22:30, до монастиря прибули силовики, які оточили храм і не допускати до нього братію монастиря та віруючих […]

17.05.2024

У Києво-Печерській Лаврі відзначили 950-річчя представлення її ігумена – преподобного Феодосія

16 травня 2024 року, в Києво-Печерській Лаврі звершили соборні богослужіння в день пам’яті преставлення преподобного Феодосія Печерського. Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври. Всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Феодосію та Божественну літургію відслужили в храмі в ім’я прп. Агапіта Печерського. Вечірнє богослужіння та Божественну літургію у день свята звершили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський […]

16.05.2024