Священник УПЦ, у якого ПЦУ відбирає храм, взяв участь у завершальному етапі медіа-проекту «Незламні.Citi»

06.03.2024

3 березня 2024 року настоятель Димитріївського храму у селі Пилиповичі на Київщині, протоієрей Борис Ковальчук, взяв участь у завершальному етапі медіа-проекту «Незламні.City». Цей проект номінує людей, які вразили своєю міцністю та спрагою до відновлення. Водночас прихильники ПЦУ намагаються відібрати у першого номінанта церкву. Про це священник написав у себе на сторінці у Facebook, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Завершальний етап конкурсу відбувся в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій в Бучанському районі на Київщині. Кожен з конкурсантів розповів про свою діяльність на благо України, своє завзяття та бажання жити та творити в часи війни, допомагаючи нужденним, та показав, як можна боронити свою країну на фронті та в тилу.

У конкурсі протоієрей Борис Ковальчук отримав найбільшу кількість голосів. Під час окупації села російськими військами він допоміг евакуювати понад півтори тисячі мирних жителів.

За словами організаторів, зустріч номінантів стали чудовим підґрунтям для зародження нових співпраць та майбутніх спільних проєктів. Волонтери, представники благодійних фондів, громадські активісти, підприємці, військові та спортсмени об’єдналися, щоб продовжувати докладати максимум зусиль для розвитку району та України.

Священник подякував усім організаторам, учасникам та всім, хто взяв участь у голосуванні.

Нагадаємо, прихильники ПЦУ намагаються відібрати Димитріївський храм, настоятелем якого є отець Борис. Клірик ПЦУ Дмитро Кошка та його помічник у штурмах православних святинь, Сергій Возний, 17 лютого влаштували збори в селі, щоб обманом «перевести» Димитріївську парафію УПЦ в їхню структуру. Однак, за повідомленнями журналістів Telegram-каналу «Дозор», ані релігійна, ані територіальна громада їх не підтримали.

Фото facebook.com/boris.kovalchuk, nezlamni.city

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архієрейське богослужіння у Покровському храмі селища Стрижавка

18 травня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі Покрова Пресвятої Богородиці селища Стрижавка Вінницького районного благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Вінницького районного церковного округу протоієрей Миколай Строк та клірики благочиння. Також архіпастирю співслужив клірик нашої єпархії протоієрей Вʼячеслав Кравченко, який вже третій рік захищає нашу землю на сході України. […]

18.05.2024

Уночі відбулося знищення Десятинного храму в Києві

У ніч на п’ятницю, 17 травня 2024 року, було знищено храм на честь рівноапостольних князів Володимира та Ольги Десятинного монастиря у м. Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал обителі. У четвер, 16 травня, близько 22:30, до монастиря прибули силовики, які оточили храм і не допускати до нього братію монастиря та віруючих […]

17.05.2024

У Києво-Печерській Лаврі відзначили 950-річчя представлення її ігумена – преподобного Феодосія

16 травня 2024 року, в Києво-Печерській Лаврі звершили соборні богослужіння в день пам’яті преставлення преподобного Феодосія Печерського. Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври. Всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Феодосію та Божественну літургію відслужили в храмі в ім’я прп. Агапіта Печерського. Вечірнє богослужіння та Божественну літургію у день свята звершили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський […]

16.05.2024