Відійшов до Господа клірик Вінницької єпархії — протоієрей Олексій Наваліхін

29.12.2023

29 грудня 2023 року, на 49-му році життя, після тривалої важкої хвороби, відійшов до Господа клірик Вінницької єпархії — протоієрей Олексій Наваліхін.

Священик народився 15 липня 1975 року. Навчався у Вінницькій 30-й загальноосвітній школі, а також в 7-у будівельному училищі. У 1994 році вступив до Київської духовної семінарії, після закінчення якої продовжив навчання в академії.

В 1998 році рукопокладений в диякона, тодішнім архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським Макарієм (Свистуном), а згодом 2 червня 1998 року, рукопокладений в сан священника в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці.

Протягом трьох років отець Олексій ніс своє служіння в Хмільницькому благочинні. Був настоятелем місцевих парафій сіл Думенки, Лозова та Вугли.

З 1999 року, разом із своїм рідним братом протоієреєм Сергієм, отець Олексій розпочав будівництво храму святої блаженної Ксенії, на березі річки Південний Буг у Вінниці. Останні роки життя отець Олексій боровся із важкою хворобою, переніс багато операцій, але не покидав священицьке служіння і щоразу, коли була змога звершував богослужіння.

Останніми днями стан здоровʼя священника різко погіршився. Сьогодні 29 грудня, о 2:35 ночі, отець Олексій відійшов до Господа.

Митрополит Варсонофій від імені духовенства та вірян Вінницької єпархії, а також від себе особисто висловлює щирі співчуття родині спочилого, матінці Ксенії, дітям, внукам, а також парафіянам храму святої блаженної Ксенії, де жив і ніс своє пастирське служіння отець Олексій Наваліхін. Молимось за упокій його безсмертної душі!

Заупокійне богослужіння та чин погребіння отця Олексія відбудеться в неділю 31 грудня, в храмі святої блаженної Ксенії міста Вінниці (вул. В’ячеслава Чорновола, 2а). Початок літургії о 8:00, чин погребіння о 11:00.

Щоб підтримати сім’ю спочилого священника, залишаємо номер картки для пожертв:

5457 0825 0926 8616 

(Наваліхіна Ксенія Дмитрівна)

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Антипасха. Літургія у Хрестовоздвиженському храмі Вінниці. 40-річчя протоієрея Богдана Маліновського

12 травня 2024 року, у 2-у Фомину Неділю після Пасхи, Антипасху, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі міста Вінниці. Архіпастирю співслужили: благочинний Першого Вінницького міського округу протоієрей Богдан Маліновський; настоятель храму протоієрей Миколай Давидовський та клірики міста. Під час літургії особливо помолились про перемогу і мир у нашій Української Державі, […]

12.05.2024

Напередодні Антипасхи митрополит звершив всенічну у Різдво-Богородичному соборі

11 травня 2024 року, напередодні Неділі Антипасхи та дня памʼяті преподобного Амфілохія Почаївського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Всенічне бдіння в соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Архіпастирю співслужили почесний настоятель протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук, клірики храму та гості у священному сані. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить літургію у Хрестовоздвиженському храмі […]

11.05.2024

Вихованці недільної школи храму свт. Луки Кримського м. Жмеринки привітали архіпастиря зі святом Пасхи 

9 травня 2024 року, у Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря, вихованці недільної школи храму святителя Луки Кримського міста Жмеринка привітали архіпастиря, кліриків, черниць та парафіян обителі зі святом Пасхи Христової. Під час свого виступу вихованці недільної школи розповідали вірші, співали пісні, інсценували невеличкі постановки, в яких було яскраво продемонстровано Біблійні сюжети пов’язані із Воскресінням Спасителя. […]

11.05.2024