Відбулись загальні збори духовенства Вінницької єпархії 2023 року

23.11.2023

23 листопада 2023 року, в актовому залі навчально-виховного комплексу святого Миколая при Хрестовоздвиженському храмі міста Вінниці, під головуванням митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, відбулись загальні збори духовенства Вінницької єпархії Української Православної Церкви.

На початку загальних зборів усе духовенство проспівали «Вічну памʼять» Блаженнішому Митрополиту Володимиру (Сабодану), в день 88-ї річниці від дня його народження, а також новопреставленному протоієрею Андрію Фатичу, клірику Козятинського благочинна, який відійшов у вічність на 62-му році життя 31 жовтня 2023 року.

У своїй доповіді архіпастир розповів про події, які відбулись в житті Вінницької єпархії у 2023 році. Митрополит Варсонофій зазначив, що ми живемо в той час, коли ведеться духовна війна, яка направлена проти християн, а також війна збройна, розвʼязала Росією проти України. Також владика зачитав статистичні дані по єпархії, станом на сьогоднішній день.

Число храмів, які мають престол — 204, число каплиць — 6, загальна кількість парафій — 239. Загальна кількість кліриків — 247 (222 священники та 25 дияконів), рукопокладених в цьому році — 5. Кількість ченців — 18, монахинь — 61.

Після виступу керуючого єпархією, слово мав секретар єпархіального управління протоієрей Андрій Балан. Отець Андрій розповів про виконану роботу керівниками єпархіальних відділів за рік що минає. У цьому році на благодійність Вінницька єпархія витратила близько 340 тисяч гривень. Також для допомоги Збройним Силам України, за підтримки добрих людей, було витрачено понад 800 тисяч гривень, 4 одиниці автомобільної техніки та 390 тонн матеріально-технічної допомоги.

Митрополит Варсонофій відповів на запитання священників і розповів про плани на наступний рік. Також архієрей привітав кліриків, які відзначили у цьому році свої особисті ювілеї, таких священників цьогоріч було 24.

Підписуйтесь на наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024