Відбулись загальні збори духовенства Вінницької єпархії 2023 року

23.11.2023

23 листопада 2023 року, в актовому залі навчально-виховного комплексу святого Миколая при Хрестовоздвиженському храмі міста Вінниці, під головуванням митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, відбулись загальні збори духовенства Вінницької єпархії Української Православної Церкви.

На початку загальних зборів усе духовенство проспівали «Вічну памʼять» Блаженнішому Митрополиту Володимиру (Сабодану), в день 88-ї річниці від дня його народження, а також новопреставленному протоієрею Андрію Фатичу, клірику Козятинського благочинна, який відійшов у вічність на 62-му році життя 31 жовтня 2023 року.

У своїй доповіді архіпастир розповів про події, які відбулись в житті Вінницької єпархії у 2023 році. Митрополит Варсонофій зазначив, що ми живемо в той час, коли ведеться духовна війна, яка направлена проти християн, а також війна збройна, розвʼязала Росією проти України. Також владика зачитав статистичні дані по єпархії, станом на сьогоднішній день.

Число храмів, які мають престол — 204, число каплиць — 6, загальна кількість парафій — 239. Загальна кількість кліриків — 247 (222 священники та 25 дияконів), рукопокладених в цьому році — 5. Кількість ченців — 18, монахинь — 61.

Після виступу керуючого єпархією, слово мав секретар єпархіального управління протоієрей Андрій Балан. Отець Андрій розповів про виконану роботу керівниками єпархіальних відділів за рік що минає. У цьому році на благодійність Вінницька єпархія витратила близько 340 тисяч гривень. Також для допомоги Збройним Силам України, за підтримки добрих людей, було витрачено понад 800 тисяч гривень, 4 одиниці автомобільної техніки та 390 тонн матеріально-технічної допомоги.

Митрополит Варсонофій відповів на запитання священників і розповів про плани на наступний рік. Також архієрей привітав кліриків, які відзначили у цьому році свої особисті ювілеї, таких священників цьогоріч було 24.

Підписуйтесь на наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Оголошуємо збір гуманітарної допомоги для ченців Святогірської лаври та переселенців які там проживають

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія розпочинаємо збір гуманітарної допомоги на підтримку братії та вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській лаврі. Попередньо відправлення чергового гуманітарного вантажу від Вінницької єпархії для Святогівської лаври планується на 27 жовтня поточного року. Нагадуємо, що в Святогірській лаврі проживає велика кількість вимушених переселенців, а це понад 200 чоловік, […]

16.10.2024

У Вінниці пройде благодійна виставка-ярмарка «СВІТ ПРАВОСЛАВʼЯ» на підтримку військових та переселенців

З 27 жовтня по 6 листопада у Вінниці, на території собору Різдва Пресвятої Богородиці проходитиме благодійна ярмарка «Світ Православʼя». Під час цього заходу ми організуємо збір коштів для підтримки наших військових, які захищають Україну, та допомоги вимушеним переселенцям. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї важливої справи. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам, […]

16.10.2024

Храм Покрова Пресвятої Богородиці в Агрономічному відзначив своє престольне свято

14 жовтня 2024 року, в свято Покрова Пресвятої Богородиці місцева парафія села Агрономічного Вінницького району відзначила своє престольне свято. Божетственну літургію на честь престольного свята очолив насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрит Макарій (Коломієць), якому співслужили: настоятель парафії протоієрей Андрій Согур та гості у священному сані. Під час літургії підносились молитви про перемогу і благословенний мир […]

15.10.2024