Вшанування Браїлівської ікони Божої Матері. Соборне богослужіння в Браїлівській обителі

10.10.2023

10 жовтня 2023 року, в день вшанування Браїлово-Почаївської ікони Божої Матері, в Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі було звершено соборне архієрейське богослужіння.

Служіння Божественної літургії очолив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, якому співслужили митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, керуючий єпархією — митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор. Також участь у святі взяли клірики з Київської, Білоцерківської, Балтської, Хмельницької, Житомирської, Могилів-Подільської, Тульчинської та Вінницької єпархій УПЦ.

За богослужінням молились настоятелька обителі — ігуменя Антонія (Стеценко); настоятелька Сторожинецького жіночого монастиря на честь святих Жінок-Мироносиць, Чернівецько-Буковинської єпархії — ігуменя Сусана (Кермач); настоятелька Барського жіночого монастиря — ігуменя Димитрія (Філікова), сестри та чисельні паломники Браїлівської обителі.

На Малому вході з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви клірики Жмеринського благочиння були удостоєні богослужбових нагород: настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці с. Кацмазів, протоієрей Георгій Собко, нагороджений правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні; настоятель храму Архістратига Божого Михаїла с. Сербинівці, протоієрей Андрій Лісовський, нагороджений митрою.

За богослужінням були піднесені особливі молитви про перемогу та мир в Україні, а також за воїнів та захисників нашої Батьківщини.

Під час літургії митрополит Варсонофій звершив іподияконську хіротесію над Ростиславом Заграничним.

Наприкінці богослужіння відбувся святковий хресний хід навколо монастиря з чудотворною Браїлівською іконою Божої Матері, яку несли двоє вінницьких благочинних. Під час ходи архієреї звершили читання святого Євангелія та окропили вірян святою водою.

Насамкінець митрополит Варсонофій звернуся до присутніх з вітальним словом. Архіпастир подякував Преосвященних владик, чисельне духовенство та вірян, які прибули з інших єпархій, для того, щоб молитовно розділити радість свята.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!


Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024