Чотири архієреї звершили літургію в Головчинецькому жіночому монастирі Хмельницької єпархії

30.09.2023

30 вересня 2023 року, в день памʼяті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій взяв участь в соборному богослужінні у Головчинецькому Спасо-Преображенському жіночому монастирі Хмельницької єпархії УПЦ.

Цього дня відзначила день свого тезоіменитства настоятелька обителі — ігуменя Любов (Піхур).

Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, якому співслужили митрополит Макарівський Антоній; митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій та керуючий Хмельницькою єпархією — архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор.

Під час візиту митрополита Варсонофія супроводжував завідувач канцелярії Вінницької єпархії ієродиякон Філарет (Олівінський).

Після читання євангельського зачала митрополит Варсонофій звернувся до вірян зі словом проповіді.

За літургією Преосвященні архієреї піднесли свої особливі молитви про мир на нашій українській землі; за Святу Церкву Христову, яка на жаль в останній час претерпіває нові гоніння; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастирі попросили у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Херувимської пісні архієпископ Віктор звершив священицьку хіротонію клірика Хмельницької єпархії — ієродиякона Макарія (Груздєва).

Після богослужіння архієреї привітали настоятельку обителі ігуменю Любов (Піхур) з днем тезоіменитства. Митрополит Варсонофій подарував матінці Любові ікону Ангела Хранителя і побажав Божої допомоги в чернечому житті та процвітання святій Головчинецькій обителі. Насамкінець було зроблено спільне фото.

Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під рукою у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Оголошуємо збір гуманітарної допомоги для ченців Святогірської лаври та переселенців які там проживають

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія розпочинаємо збір гуманітарної допомоги на підтримку братії та вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській лаврі. Попередньо відправлення чергового гуманітарного вантажу від Вінницької єпархії для Святогівської лаври планується на 27 жовтня поточного року. Нагадуємо, що в Святогірській лаврі проживає велика кількість вимушених переселенців, а це понад 200 чоловік, […]

16.10.2024

У Вінниці пройде благодійна виставка-ярмарка «СВІТ ПРАВОСЛАВʼЯ» на підтримку військових та переселенців

З 27 жовтня по 6 листопада у Вінниці, на території собору Різдва Пресвятої Богородиці проходитиме благодійна ярмарка «Світ Православʼя». Під час цього заходу ми організуємо збір коштів для підтримки наших військових, які захищають Україну, та допомоги вимушеним переселенцям. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї важливої справи. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам, […]

16.10.2024

Храм Покрова Пресвятої Богородиці в Агрономічному відзначив своє престольне свято

14 жовтня 2024 року, в свято Покрова Пресвятої Богородиці місцева парафія села Агрономічного Вінницького району відзначила своє престольне свято. Божетственну літургію на честь престольного свята очолив насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрит Макарій (Коломієць), якому співслужили: настоятель парафії протоієрей Андрій Согур та гості у священному сані. Під час літургії підносились молитви про перемогу і благословенний мир […]

15.10.2024