На Франківщині, де поліція та влада розігнала вірян УПЦ, згорів будинок, у якому вони молилися 

17.08.2023

17 серпня 2023 року в місті Городенка Івано-Франківської області згорів будинок, пристосований для богослужінь парафії в ім’я пророка Божого Іллі. Про це повідомив телеграм-канал «ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області».

О 4:30 на лінію «101» надійшов сигнал про пожежу в будинку на вулиці Володимира Великого, пристосованого для богослужінь. У цьому приміщенні молилася релігійна громада УПЦ в ім’я пророка Божого Іллі.

До місця виклику прибули городенківські рятувальники, а також чергова зміна оперативно-координаційного центру Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

До моменту приїзду рятувальників дерев’яна будівля була повністю охоплена вогнем загальною площею 112 м². Через сильне задимлення вогнеборці працювали в апаратах захисту органів зору та дихання. Травмованих і постраждалих немає.

Пожежу ліквідували о 5:30 ранку. До цього часу храм практично повністю згорів.

Православні журналісти звернули увагу, що одне з місцевих видань прозоро натякнуло на причини пожежі: «Після скандалу з відновленою роботою московської церкви в Городенці вона згоріла». «Гарячий фінал», – прокоментували пожежу співробітники видання.

У поліції Івано-Франківської області попередньою причиною пожежі назвали коротке замикання електропроводки.

Нагадаємо, в місті Городенка Івано-Франківської області поліція та влада розігнала вірян УПЦ, які зібралися на молитву на приватній ділянці. Чиновники на офіційному сайті міськради Городенки відзвітували, що відреагували на донос «пильних мешканців громади» про молитву віруючих УПЦ на приватній території та викликали правоохоронні органи.

У Юридичному відділі УПЦ прокоментували антиконституційні дії Городенківської міської ради Франківщини щодо православних мешканців громади.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024