У Всеукраїнській раді церков наголосили на неприпустимості зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю

15.06.2023

14 червня 2023 року на сайті Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій опублікували заяву про неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначається у заяві, «нещодавнє рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі “Маймулахін і Марків проти України” спричинило нову хвилю дискусії щодо загроз, які несуть законодавчі ініціативи, спрямовані на пропаганду неприродніх сексуальних відносин і надання статусу сімейного союзу одностатевому співмешканню».

У зв’язку з цим у ВРЦіРО наголосили, що рішення ЄСПЛ не можуть слугувати підставою для зміни конституційних засад країни.

Також у Всеукраїнській раді церков звернули увагу на те, що «приголомшлива кількість справ, які розглядаються в ЄСПЛ та стосуються українців (понад 10 тисяч заяв), свідчить про серйозні проблеми, з якими стикається наша країна».

«Розуміємо, що міжнародні інституції та іноземні партнери, використовуючи вразливість та складну ситуацію в нашій країні, можуть намагатися змушувати Україну до законодавчих змін, щоб відмовитися від своїх сімейних засад. Однак Україна живе в континентальній системі права, де основоположні засади життя визначаються Конституцією та законами, а не судовими рішеннями», – йдеться в документі.

У ВРЦіРО висловили занепокоєння з приводу того, що ініціативи щодо формального узаконення так званих одностатевих партнерств є надзвичайно небезпечними під час нинішньої демографічної кризи в Україні, яка катастрофічно загострюється в умовах російської агресії.

У заяві також підкреслюється, що для нашого народу людина є найвищою цінністю, а кожна сімʼя та дитина є скарбом, який ми всі намагаємося захистити і врятувати в умовах війни. Саме це, як зауважується у документі, відокремлює Україну від геноцидальної ідеології “русского міра”.

Зважаючи на це, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає Президента, Кабінет Міністрів та Верховну Раду України не ухвалювати жодних законодавчих змін, спрямованих на надання статусу сімей одностатевим співмешканням (формальне узаконення так званих одностатевих партнерств), а кожного урядовця та парламентаря залишатися на боці українського народу, для якого сім’я є фундаментальною цінністю в житті.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024