Соборне богослужіння в Почаївській Лаврі у день памʼяті преподобного Іова 

19.05.2023

19 травня 2023 року, в день памʼяті преподобного Іова, ігумена та чудотворця Почаївського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій взяв участь в урочистій соборній Божественній літургії у Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

Богослужіння, яке відбулося в Спасо-Преображенському соборі Лаври, очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, якому співслужили митрополити: Тернопільський і Кременецький Сергій, Овруцький і Коростенський Віссаріон, намісник Лаври митрополит Почаївський Володимир, Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископи: Шумський Іов, Городницький Олександр, Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, Рівненський в Острозький Пимен; духовенство Почаївської Лаври та гості у священному сані.

Після читання Євангельського зачала митрополит Антоній звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на нашій українській землі; за Святу Церкву Христову, яка на жаль в останній час претерпіває нові гоніння; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архієреї та чисельне духовенство попросили у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Богослужбові піснеспіви виконували три лаврські хори.

Тисячі вірних УПЦ, які прибули цими днями в Почаївську Лавру, мали можливість вклонитись нетлінним мощам преподобного Іова, попросити заступництва та зцілення від тілесних і душевних недугів.

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці Вінницької єпархії у мережі Facebook.

Після літургії відбулась святкова хресна хода із святими мощами преподобного Іова Почаївського, зі співом пасхального канону та читанням Святого Євангелія. Після хресної ходи мощі преподобного були покладені у нижній церкві в місці свого звичайного перебування.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Священники Барського округу звершили погребіння воїна Олександра Зікунова

20 жовтня 2024 року клірики Барського благочиння звершили погребіння загиблого Захисника України — воїна Олександра Геннадійовича Зікунова, 1993 року народження, жителя с. Митки. Воїн Олександр Зікунов загинув на війні 11 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини в районі ведення бойових дій біля н.п. Вовчанські Хутори Харківської області. Чин […]

21.10.2024

У Хмільницькому районі було звершено погребіння загиблого воїна Петра Сухого

18 жовтня 2024 року в храмі Святої Трійці с. Сулківка Хмільницького району, було звершено чин погребіння загиблого Захисника України — воїна Сухого Петра Сигізмундовича, 1971 року народження. Воїн Петро Сигізмундович, захищаючи цілісність і Незалежність України, загинув 12 жовтня 2024 року поблизу населеного пункту Воздвиженка Покровського району Донецької області.  Чин погребіння очолив благочинний Хмільницького округу протоієрей […]

20.10.2024

Митрополит Варсонофій звершив літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва

20 жовтня 2024 року, в Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва. Після читання святого Євангелія архієрей виголосив недільну проповідь. Під час богослужіння архіпастир підніс особливі молитви про перемогу і мир в Україні, а також за воїнів, які нас захищають […]

20.10.2024