В Барському благочинні відспівали двох загиблих військових

07.03.2023

5 березня 2023 року, в храмі на честь святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова села Гармаки Барського благочиння, звершено чин погребіння загиблого воїна Вадима Ніколаєва, 1999 року народження.

З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, духовенство на чолі з благочинним Барського округу архімандритом Серафимом (Поворозником), та настоятелем храму протоієреєм Олегом Лаврентюком,  звершили чин похорону загиблого Захисника України.

Старший солдат Ніколаєв Вадим Юрійович, 1999  року народження, був уродженцем села Гармаки. З 2018 року Герой посвятив себе військовій справі, та був вірний своїй Батьківщині до останнього свого подиху. Вадим загинув в річницю повномаштабного вторгнення 24 лютого 2023 року, внаслідок мінометного обстрілу під Бахмутом.

7 березня 2023 року, в храмі Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього села Семенки Барського благочиння, звершено чин поховання воїна та захисника нашої Батьківщини Олександра Кучерука.

Чин погребіння з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія очолив благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник), якому співслужили: настоятель храму прот. Василій Гундертайло та клірики благочиння.

З глибоким сумом, митрополит Варсонофій висловлює свої щирі співчуття родинам та близьким загиблих Захисників України — Вадима Ніколаєва і Олександра Кучерука, а також закликає усіх піднести свої гарячі молитви за упокій їх безсмертних душ.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архієрейське богослужіння у Покровському храмі селища Стрижавка

18 травня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі Покрова Пресвятої Богородиці селища Стрижавка Вінницького районного благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Вінницького районного церковного округу протоієрей Миколай Строк та клірики благочиння. Також архіпастирю співслужив клірик нашої єпархії протоієрей Вʼячеслав Кравченко, який вже третій рік захищає нашу землю на сході України. […]

18.05.2024

Уночі відбулося знищення Десятинного храму в Києві

У ніч на п’ятницю, 17 травня 2024 року, було знищено храм на честь рівноапостольних князів Володимира та Ольги Десятинного монастиря у м. Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал обителі. У четвер, 16 травня, близько 22:30, до монастиря прибули силовики, які оточили храм і не допускати до нього братію монастиря та віруючих […]

17.05.2024

У Києво-Печерській Лаврі відзначили 950-річчя представлення її ігумена – преподобного Феодосія

16 травня 2024 року, в Києво-Печерській Лаврі звершили соборні богослужіння в день пам’яті преставлення преподобного Феодосія Печерського. Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври. Всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Феодосію та Божественну літургію відслужили в храмі в ім’я прп. Агапіта Печерського. Вечірнє богослужіння та Божественну літургію у день свята звершили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський […]

16.05.2024