Стрітення Господнє. Божественна літургія на честь престольного свята вінницького храму

15.02.2023

У день свята Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, 15 лютого 2023 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив святкову Божественну літургію в храмі Стрітення Господнього міста Вінниці.

Перед початком богослужіння на церковному подвір’ї був звершений чин освячення води.

Архієрею спіслужили: секретар єпархіального управління архім. Аркадій (Сенчуківський); настоятель храму прот. Сергій Виговський; благочинний першого міського округу прот. Богдан Маліновський клірики храму та гості свята у священному сані. Дияконський чин очолив керівник служби протоколу єпархії архід. Миколай Кравець.

Богослужбові піснеспіви виконував хор під управлінням регента прот. Володимира Коржевого.

На Малому вході з благословіння Предстоятеля УПЦ клірики храму були удостоєні наступних церковних нагород: диякон Павло Безуглий — зведений у сан протодиякона, а також диякон Арсеній Коржевий — нагороджений камилавкою.

Під час Божественної літургії були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі; за Святу Православну Церкву, яка сьогодні знову претерпіває утиски; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Також з благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за сьогоднішнім богослужінням були піднесені молитви за загиблих і померлих в ході військових місій на територіях інших держав, а також за живих учасників та членів їхніх родин.

Наприкінці Літургії відбулось освячення свічок, а також перед іконою свята Стрітення Господнього був звершений чин славлення, після чого владика Варсонофій привітав настоятеля з паствою зі святом та закликав на усіх Боже благословіння.

Після богослужіння на храмовій площі хористи традиційно востаннє в цьому році виконали колядки.

Великий фоторепортаж з богослужіння дивіться на нашій сторінці на Facebook.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Священники Барського округу звершили погребіння воїна Олександра Зікунова

20 жовтня 2024 року клірики Барського благочиння звершили погребіння загиблого Захисника України — воїна Олександра Геннадійовича Зікунова, 1993 року народження, жителя с. Митки. Воїн Олександр Зікунов загинув на війні 11 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини в районі ведення бойових дій біля н.п. Вовчанські Хутори Харківської області. Чин […]

21.10.2024

У Хмільницькому районі було звершено погребіння загиблого воїна Петра Сухого

18 жовтня 2024 року в храмі Святої Трійці с. Сулківка Хмільницького району, було звершено чин погребіння загиблого Захисника України — воїна Сухого Петра Сигізмундовича, 1971 року народження. Воїн Петро Сигізмундович, захищаючи цілісність і Незалежність України, загинув 12 жовтня 2024 року поблизу населеного пункту Воздвиженка Покровського району Донецької області.  Чин погребіння очолив благочинний Хмільницького округу протоієрей […]

20.10.2024

Митрополит Варсонофій звершив літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва

20 жовтня 2024 року, в Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва. Після читання святого Євангелія архієрей виголосив недільну проповідь. Під час богослужіння архіпастир підніс особливі молитви про перемогу і мир в Україні, а також за воїнів, які нас захищають […]

20.10.2024