Священики Літинського благочиння звершили погребіння двох воїнів

02.02.2023

27 січня 2023 року, з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія в храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова с. Дашківці був звершений чин похорону загиблого Захисника України — воїна Волинця Миколи Михайловича.

Народився герой 14 листопада 1985 року в с. Дашківці Літинського району, Вінницької області. В 2003 році закінчив Дашківецьку середню школу. Згодом навчався в Залізничному технікумі.

В 2004 році був призваний до лав ЗСУ. Після служби в армії з 2014 року працював трактористом — машиністом в ПрАТ «Дашківці».

Після повномасштабного вторгнення рф до України в перших рядах пішов боронити Батьківщину. Служив стрільцем 3 стрілецького відділення, 1 стрілецького взводу, 2 стрілецької роти в/с А 7085, був нагороджений подякою за сумлінне виконання службового обов’язку. Загинув 20 січня, під час ведення бойових дій в населеному пункті Невське, Луганської області.

Чин погребіння звершили в місцевому храмі на честь святого апостола Іоанна Богослова с. Дашківці. Похорон очолив настоятель храму прот. Володимир Гуменюк, якому співслужили клірики Літинського та Вінницького благочинь.

30 січня в храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Багринівці Літинського благочиння, було завершено погребіння загиблого Захисника України — воїна Кієнка Віктора Івановича.

Загиблий герой мужньо поклав своє життя захищаючи суверенітет та територіальну цілістність України на передових рубежах військових дій на сході.

Чин похорону воїна Віктора звершили клірики Літинського благочиння в місцевому Успенському храмі.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ям обох військових, в яких залишились дружини та осиротілі діти. Нехай Господь упокоїть душі наших воїнів та заспокоїть серця їх рідних.

Вічна пам’ять!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Калинівському благочинні

27 березня 2024 року, у середу 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Варсонофій звершив літургію Передосвячених Дарів, у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Лісова Лисіївка, Калинівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Калинівського округу протоієрей Василій Розман, настоятель храму протоієрей Антоній Бедзір, клірики благочиння та гості у священному сані. Під час літургії були піднесені особливі […]

27.03.2024

АНОНС. На Пасху організовується паломницька поїздка до святинь Святої Землі

З благословення Високопреосвященнішого Варсонофія, митрополита  Вінницького і Барського, паломницька служба «ФАВОР» організовує поїздку на Святу Землю у період Страсного тижня та свята Світлого Воскресіння Христового. Поїздка триватиме з 29 квітня по 6 травня. Паломники проживатимуть в Єрусалимі (готель розташований у десяти хвилинах пішки до храму Гробу Господнього). У програмі паломництво місцями біблійних подій, богослужіння Страсної Седмиці […]

26.03.2024