В Неділю після Богоявлення архіпастир звершив літургію в Андріє-Володимирському храмі столиці

22.01.2023

22 січня 2023 року в Неділю після свята Богоявлення, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в Андріє-Володимирському храмі міста Києва.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний храму прот. Павло Білий та клірики храму.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, за Святу Христову Церкву в Україні, яка в теперішній час претерпіває новітні гоніння, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Також на літургії помолилися за упокій усіх спочилих православних християн, захисників України та мирних жителів, які загинули під час російської агресії, а також загиблих нещодавно під час обстрілу Дніпра та авіакатастрофи у місті Бровари Київської області.

Після літургії митрополит Варсонофій звернувся до вірян зі словами проповіді. Архіпастир привітав своїх парафіян з різдвяними святами та подарував традиційні різдвяні солодощі.

На завершення митрополит Варсонофій з благословіння Предстоятеля нагородив з нагоди 75-річчя з дня народження багаторічного благодійника храму Палатного Леоніда Сергійовича Орденом Української Православної Церкви святого рівноапостольного великого князя Володимира ІІ ступеня. Грамотою Предстоятеля з врученням медалі був нагороджений іподиякон Василій Кочубейник.

Також архієрей привітав клірика храму ієрея Іоанна Феєра з днем Тезоіменитства, яке священик відзначив напередодні. Насамкінець були зроблені спільні пам’ятні світлини.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Субота акафіста. Похвала Пресвятої Богородиці — історія свята

У суботу 5-ї седмиці Великого посту православні християни з особливими молитовними почуттями і шаною прославляють Пречисту Богородицю Діву Марію. Цей день за церковним календарем отримав назву Похвали Божої Матері, або ж суботи акафіста. На утрені, яку зазвичай звершують ввечері у п’ятницю, у храмах співається акафіст Божій Матері «Радуйся Невісто Неневістная». У ньому прославляються події земного […]

20.04.2024

Архіпастир звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Божїй Матері

Увечері, 19 квітня 2024 року, напередодні 5-ї суботи Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Пресвятій Богородиці у Браїлівському жіночому монастирі. Архіпастирю співслужили клірики Браїлівської обителі. За богослужіням молились: настоятелька – ігуменя Антонія, сестри та парафіяни святої обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Божественну літургію у храмі великомученика Георгія […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Козятинському благочинні

19 квітня 2024 року, у пʼятницю 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь пророка Божого Іллі с. Сигнал, Козятинського благочиння. Архіпастирю співслужили: благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та клірики благочиння. Цього дня духовенство Козятинського благочиння звершили говіння та спільно приступили до Таїнств Покаяння і […]

19.04.2024