Архієрей з паствою молитовно зустріли Новий 2023 рік

01.01.2023

У новорічну ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року, у Неділю 29-ту після П’ятидесятниці, перед Різдвом Христовим, Святих Отців, день пам’яті преподобного Iллі Муромця, Києво-Печерського, що у Ближніх печерах спочиває та преподобного Амфілохія Почаївського чудотворця, в нижньому храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря була звершена Божественна літургія.

Богослужіння звершив керуючий єпархією митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, якому співслужило монастирське духовенство.

За богослужінням молилась настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), сестри, парафіяни та чисельні паломники, які вже традиційно щороку прибувають в святу обитель для того, щоб молитовно подякувати Богу за рік минулий і попросити благословіння на рік прийдешній.

Богослужбові піснеспіви за літургією виконував сестринський хор під управлінням монахині Єпистимії (Співак).

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі; за Святу Православну Церкву, яка сьогодні знову претерпіває утиски; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Слід відзначити, що майже усі присутні цієї ночі в храмі парафіяни приступили до Таїнств Покаяння та Святого Причастя.

Після богослужіння був звершений подячний молебень за усі благодіяння, які Господь дарував нам в минулому році.

На завершення митрополит Варсонофій звернувся до пастви зі словами проповіді, в яких подякував усім за спільні добрі справи, які кожен із нас зробив у минулому році задля підтримки нашої країни в складних умовах війни, за молитви про мир в Україні, за владу і українське військо, яке і в цю новорічну ніч робить усе можливе, щоб ми могли зустріти Новий рік у тиші та безпеці. Митрополит Варсонофій привітав свою паству з Новим 2023 роком та закликав на усіх Боже благословіння.

Архіпастир також привітав настоятельку монастиря — ігуменю Антонію з днем народження. Владика подарував їй ікону святого преподобного схиархієпископа Антонія (Абашидзе), Печерського, з часткою його святих мощей, а також святу просфору, на знак спільної молитви за здоров’я іменинниці.

З Новим 2023 роком!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024