У Жмеринці для дітей із сімей переселенців влаштували свято «Таємний Миколай». Клірик єпархії передав допомогу

14.12.2022

11 грудня 2022 року в Жмеринці небайдужі люди влаштували свято «Таємний Миколай» для дітей із сімей переселенців .

Цю благодійну акцію «Таємний Миколай» у Жмеринці 3 роки тому ініціювала Ірина Гроза, керівник спільноти «Матусі Жмеринки». Щороку активні матусі міста допомагали купувати подарунки для дітей, які через складні життєві обставини не мають батьківського тепла. 

Цьогоріч свято набуло більших масштабів і об’єднало не лише активних жмеринчан, а й усіх наших гостей з інших областей.

Організували цьогорічне свято три Іринки: керівник театральної студії «Дійство» Ірина Козловська спільно з працівниками Бібліотеки імені Володимира Вовкодава, волонтер Ірина Цепла та керівник спільноти «Матусі Жмеринки» Ірина Гроза.

Допомогли дівчатам усі небайдужі жмеринчани, які відгукнулися в соцмережах, і придбали подарунки для дітей з різних областей зі сходу. Це були не просто подарунки, а саме ті бажання, які написали дітки у своїх листах до Святого Миколая. Самі дітки також підготували чимало подарунків та листів для наших захисників.

«Дякуємо нашим військовим за захист. Ось тут в пакеті для них теплі шкарпетки та цукерки», – кожен із присутніх передав для волонтерів пакуночки із подарунками для ЗСУ.

Про святителя Миколая розповів для діток клірик храму святої великомучениці Параскеви с. Мала Жмеринка ієрей Богдан Терехівський. Разом із матушкою Анною вони вручили для всіх діток солодкі подарунки у вигляді санчат Миколая, іконки з молитвою до святого Чудотворця та солодкі пряники ручної роботи у вигляді листівки від святого Миколая.

Також ієрей Богдан Терехівський передав гуманітарну допомогу від українсько-німецького благодійного фонду вигляді пакунків з продуктами харчування.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024