Митрополит Варсонофій звершив заупокійне богослужіння в Жмеринському благочинні

01.12.2022

1 грудня 2022 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив заупокійну Божественну літургію в храмі великомученика і цілителя Пантелеімона при районній міській лікарні міста Жмеринки.

Його Високопреосвященству співслужили клірики Жмеринського благочиння, економ єпархіального управління архім. Єнох (Торак), настоятель храму прот. Михаїл Стець та духовенство з сусідніх благочинь і єпархій.

Цього дня парафіяни храму та духовенство піднесли свої особливі молитви за упокій душі приснопам’ятного настоятеля цього храму протоієрея Миколая Поп в першу річницю з дня його упокоєння.

Також за літургією молилась настоятелька Браїлівського жіночого монастиря ігуменя Антонія (Стеценко).

Богослужбові піснеспіви виконував сестринський хор Браїлівського монастиря під управлінням монахині Єпистимії (Співак).

Під час літургії митрополит Варсонофій підніс особливі молитви про мир на нашій українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після літургії відбулась панахида за будівничим та першим настоятелем Свято-Пантелеімонівського храму протоієрем Миколаєм Поп. Після богослужіння архіпастир благословив трапезу, яка була приготована для парафіян в пам’ять про спочилого духівника.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Козятинському благочинні

19 квітня 2024 року, у пʼятницю 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь пророка Божого Іллі с. Сигнал, Козятинського благочиння. Архіпастирю співслужили: благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та клірики благочиння. Цього дня духовенство Козятинського благочиння звершили говіння та спільно приступили до Таїнств Покаяння і […]

19.04.2024

Митрополит Варсонофій звершив чернечий постриг у Барському жіночому монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великої Чотиридесятниці, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чернечий постриг у жіночому монастирі на честь Барської ікони Божої Матері. У чернечий чин була пострижена інокиня Матрона (Домашевська), з імʼям Матрона, на честь преподобної Матрони Солунської; а також в іночество – послушниця Марія Косюк, з нареченням імені Феодора, […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Барському монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі блаженної Матрони Барського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили: благочинний у справах монастирів архім. Єнох (Торак), благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник) та клірики міста. Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир […]

18.04.2024