Архієрейське богослужіння в Кременецькому Богоявленському жіночому монастирі

06.11.2022

6 листопада 2022 року, в Нелілю 21-шу після П’ятидесятниці, в день вшанування ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією в Кременецькому Богоявленському жіночому монастирі.

Богослужінням очолив керуючий Тернопільською єпархією, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, якому співслужили: намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, митрополит Почаївський Володимир; митрополит Вінницький і Барський Варсонофій; ректор Почаївської духовної семінарії, архієпископ Шумський Іов, духовенство Тернопільської єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням молилась настоятелька Кременецького монастиря ігуменя Димитрія (Голюк), настоятелька Браїлівського жіночого монастиря ігуменя Антонія (Стеценко), ігумені та сестри, а також чисельні паломники свята, яких усіх соборний храм монастиря нажаль не міг вмістити.

Під час Літургії архієреї та духовенство піднесли особливі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастирі молившись попросили у Бога милості для українського народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після запричасного вірша до присутніх вірян зі словами проповіді звернувся ректор Почаївської духовної семінарії, архієпископ Шумський Іов.

На завершення відбулась святкова хресна хода навколо Кременецької обителі з місцешанованою святинею — чудотворним образом Божої Матері «Скорботна», після чого було виголошено многоліття.

Насамкінець митрополит Сергій привітав усіх з недільним днем, малою Пасхою та зі святом на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість».

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Калинівському благочинні

27 березня 2024 року, у середу 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Варсонофій звершив літургію Передосвячених Дарів, у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Лісова Лисіївка, Калинівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Калинівського округу протоієрей Василій Розман, настоятель храму протоієрей Антоній Бедзір, клірики благочиння та гості у священному сані. Під час літургії були піднесені особливі […]

27.03.2024

АНОНС. На Пасху організовується паломницька поїздка до святинь Святої Землі

З благословення Високопреосвященнішого Варсонофія, митрополита  Вінницького і Барського, паломницька служба «ФАВОР» організовує поїздку на Святу Землю у період Страсного тижня та свята Світлого Воскресіння Христового. Поїздка триватиме з 29 квітня по 6 травня. Паломники проживатимуть в Єрусалимі (готель розташований у десяти хвилинах пішки до храму Гробу Господнього). У програмі паломництво місцями біблійних подій, богослужіння Страсної Седмиці […]

26.03.2024

Неділя Торжества Православʼя. Архієрейська літургія в Браїлівській обителі

24 березня 2024 року, у Неділю Торжества Православʼя, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі. Його Високопреосвященству співслужили клірики Браїлівського монастиря. За богослужінням також молилась настоятелька ігуменя Антонія, сестри, парафіяни на чисельні паломники святої обителі. За літургією архіпастир підніс особливі молитви про перемогу та мир в Україні, за воїнів-захисників […]

24.03.2024