У Вінницькому районі представники ПЦУ захопили храм

02.11.2022

У неділю, 30 жовтня 2022 року, представники ПЦУ силою захопили храм вмч. Димитрія Солунського села Корделівка Вінницької області.

Окремі місцеві жителі та голова громади ПЦУ Бородій Віктор Іванович о 7 годині ранку прийшли до будівлі храму, зламали замок та пошкодили вхідні двері, також перешкоджали вірянам УПЦ увійти до свого храму. Був присутній та сприяв незаконним діям депутат Калинівської міської ради Ломачевський Сергій Миколайович. Біля храму є ще одна церквона будівля, де знаходяться особисті речі священика і вірян, увійти до даного приміщення також перешкоджають представники ПЦУ.

Чергове рейдерське захоплення храму Української Православної Церкви спровоковане начальником Управління у справах національностей і релігій Вінницької ОВА Салецьким І.О., який здійснив незаконну перереєстрацію громади.

Сама громада УПЦ села Корделівка, де настоятелем є прот. Іоан Пащенко, не подавала жодних документів про перереєстрацію та не бажала переходити в іншу конфесію, натомість парафіяни висловивли підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та залишаються в лоні канонічної Української Православної Церкви.

Чому рейдери-чоловіки не захищають країну на фронті, а воюють з мирними жителями, жінками і дітьми за спинами наших воїнів, невідомо.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024