На храмовій площі у Жмеринці відбувся благодійний фестиваль на підтримку ЗСУ «УКРАЇНА під покровом Богородиці»

23.09.2022

22 вересня 2022 року, з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, на храмовій площі перед собором святого благовірного князя Олександра Невського у місті Жмеринка, відбувся благодійний фестиваль на підтримку Збройних Сил України — «УКРАЇНА під покровом Богородиці».

Фестиваль відбувся за підтримки українсько-німецького гуманітарного фонду.

Пряма трансляція благодійного фестивалю проводилась на офіційній сторінці Вінницької єпархії та Жмеринського благочиння у мережі Facebook.

До уваги глядачів були представлені музичні номери та деякі духовні піснеспіви, які виконували маленькі дітки, дорослі, а також священнослужителі з різних куточків України — Київщини, Рівного, Тернополя та Вінниці.

До присуніх зі словом звернувся митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, який підкреслив на важливості проведення даного заходу, адже він проводиться не задля розваг чи святкувань, а задля благодійності та має на меті зібрати кошти для Збройних Сил України.

В рамках фестивалю була проведена благодійна ярмарка, в якій взяли участь парафії Жмеринського благочиння.

Серед виступів прозвучали духовні піснеспіви та авторська пісня протоієрея Феодора Воскобойникова «Історія Трисвятої пісні», що була написана спеціально для благодійної акції в Жмеринці.

На площі були розташовані скриньки для пожертв на ЗСУ. Також свою пожертву можна було перерахувати на банківську карту. Таким чином благодійний фестиваль в загальному зібрав понад 40 тисяч гривень.

Вже традиційно фестиваль відвідав наш почесний гість переможеть 7 сезону проекту «Голос країни» — протоієрей Олександр Клименко, який виконав народні, свої авторські пісні, а також ті, які вже стали популярними завдяки його виконанню.

Насамкінець митрополит Варсонофій вручив подяки організаторам та учасникам благодійного фестивалю.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024