Восьма річниця інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви

17.08.2022

17 серпня 2022 року, у 8-у річницю Інтронізації на Престол Київських Митрополитів Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена Божественна літургія.

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужили архієреї та духовенство нашої Церкви.

За богослужінням Предстоятелю також співслужив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

На Малому вході Предстоятель звів в сан митрополита — архієпископа Конотопського і Глухівського Романа; архієпископа Вознесенського і Первомайського Олексія; архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголепа.
В сан архієпископа — єпископа Хотинського Веніаміна, вікарія Чернівецької єпархії; єпископа Баришівського Віктора, вікарія Київської Митрополії; єпископа Білогородського Сильвестра, вікарія Київської Митрополії, Ректора КДАіС; єпископа Ладижинського Сергія, вікарія Тульчинської єпархії; єпископа Рівненського і Острозького Пимена.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час літургії Першосвятитель підніс особливі молитви про мир на нашій українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ та зберіг тих хто у відчаї і втратив домівки, про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.
Предстоятель попросив у Бога милості нашому українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після богослужіння митрополит Варсонофій привітав Предстоятеля з восьмою річницею інтронізації на Першосвятительський Престол Київських Митрополитів та побажав Його Блаженству Божої допомоги надалі плідно трудитись задля укріплення Православної віри в нашому боголюбивому Українському Народі та подякував за батьківську підтримку та молитви про паству Вінницької єпархії.

Богослужіння завершилось Многоліттям Предстоятелю.

Насамкінець Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав привітальні листи, які надходять на адресу Київської Митрополії від Предстоятелів Помісних Православних Церков. Також старіший член Священного Синоду УПЦ митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зачитав привітальну адресу від імені Священного Синоду, єпископату, кліру та мирян Української Православної Церкви.

Блаженніший владика подякував за вітання та висловив вдячність усій пастві за все, що відбулось впродовж восьми років предстоятельського служіння.

«Все, що було зроблено за цей період доброго, – це плід наших спільних зусиль, наших спільних молитов, нашого терпіння і смирення.
– Я бажаю, щоб Господь був з нами і надалі, щоб наступні роки – скільки Бог визначить кожному з нас прожити – послужити, щоб вони були успішними, щоб Господь благословив нашу землю миром» — зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після богослужіння митрополит Вінницький і Барський Варсонофій з нагоди 50-річчя з дня народження та 10-річчя архієрейської хіротонії нагороджений Орденом Української Православної Церкви святого благовірного князя Ярослава Мудрого.

Многая літа, Блаженніший Владико!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Барському монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі блаженної Матрони Барського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили: благочинний у справах монастирів архім. Єнох (Торак), благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник) та клірики міста. Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир […]

18.04.2024

Маріїне стояння. Архіпастир звершив утреню з читанням Великого канону прп. Андрія Критського

Увечері, 17 квітня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив утреню четверга 5-ї седмиці Великого посту з читанням Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського, в нижньому Антоніє-Феодосіївському храмі Браїлівського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили клірики обителі. За богослужіням молились: ігуменя Антонія, сестри та парафіяни Браїлівської обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Літургію Передосвячених Дарів в […]

17.04.2024

Стояння Марії Єгипетської. Як подолати «грішного життя порожнечу»?

На п’ятому тижні Великого посту у храмах звершується особливе богослужіння, яке називають Стоянням Марії Єгипетської, або Маріїне стояння. Це тривала служба, яка буває тільки раз на рік. Зазвичай це утреня четверга, яка на практиці звершується напередодні ввечері. На ній повністю прочитують Великий канон Андрія Критського (в перший тиждень Великого посту канон читали невеликими частинами з понеділка по четвер). […]

17.04.2024