Заупокійне богослужіння за митрополитом Вінницьким і Могилів-Подільським Макарієм (+2007)

04.06.2022

4 червня 2022 року, в 15-ту річницю з дня упокоєння митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія (Свистуна), в Свято- Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі були звершені заупокійні богослужіння.

З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія в Троїцькому кафедральному соборі обителі була звершена Божественна літургія. Богослужіння очолив архім. Іоасаф (Ковецький). Дияконський чин звершили протод. Діонісій Розпутний та ієрод. Філарет (Олівінський).

Після Літургії митрополит Варсонофій звершив панахиду за упокій душі спочилого Вінницького архіпастиря, митрополита Макарія (Свистуна).

В своєму слові владика Варсонофій відзначив, що: «митрополит Макарій був справжнім архіпастирем, талановитим проповідником та найголовніше, захисником Православної Віри на Подільській землі.

Віримо, що владика Макарій молиться за нашу єпархію та нашу багатостраждальну Україну перед Престолом Христа Спасителя у Царстві Небесному!» — сказав митрополит.

Також біля могили митрополита Макарія звершили панахиду його помічники прот. Валерій Швець та прот. Сергій Гудзенко.
Нажаль священики були недопущенні до могили архіпастиря, тому вони звершили богослужіння перед площею кафедрального собору, захопленого прибічниками ПЦУ.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Анонс. Відбудеться осіння паломницька поїздка до святинь Грузії

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія паломницька служба «Фавор» організовує паломницьку поїздку до Грузії. Поїздка триватиме з 11 по 16 жовтня. Паломники відвідають стародавні храми і монастирі грузинської землі, християнська історія якої сягає V століття. Вклоняться святиням Тбілісі, Мцхети, Боржомі, молитимуться біля мощей рівноапостольної Ніни просвітительки Грузії та відомого сучасного грузинського святого преподобного Гавриїла […]

07.09.2024

Всенічне бдіння напередодні 11-ї Неділі після Пʼятидесятниці

7 вересня 2024 року, напередодні Неділі 11-ї після П’ятидесятниці, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Всенічне бдіння у соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук, клірики храму та гості у священному сані. Підписуйтесь на наші новини в Telegram — швидко, зручно та завжди під […]

07.09.2024

Православно-катехізаторські курси імені свт. Петра Могили проводять набір на навчання

УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА ПРАВОСЛАВНО-КАТЕХІЗАТОРСЬКІ КУРСИ ІМЕНІ СВЯТИТЕЛЯ ПЕТРА МОГИЛИ Денна форма навчання З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, Православно-катехізаторські курси імені святителя Петра Могили проводять набір на навчання. Мета курсів – зацікавити вірних Української Православної Церкви до поглибленого вивчення віровчення Православної Церкви та допомогти вчителям недільних шкіл у викладанні. Вступати на курси […]

05.09.2024