Архієрейське богослужіння в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці

07.04.2022

7 квітня 2022 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі святого вмч. Пантелеімона міста Вінниці.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії архім. Аркадій (Сенчуківський), благочинний 2-о міського округу міста і настоятель прот. Михаїл Олійник та клірики храму. Дияконський чин очолив архідиякон Миколай Кравець.

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

По завершені Євангельського читання архіпастир звернувся до вірян зі словами проповіді.

Після літургії відбулось славління Пресвятої Богородиці.

Також в цей день диякони та іподиякони привітали митрополита Варсонофія з річницею чернечого постригу та прийняттям священного сану.

Благовіщення святкується за дев’ять місяців до Різдва Христового – 7 квітня за новим стилем. За вченням Церкви, людина з’являється на світ у момент зачаття в утробі матері, а не в момент її народження. Слово “Благовіщення” – це буквальний переклад з грецької мови слова “Εὐαγγελισμός” – Євангелії, Добра звістка. Саме так називаються перші чотири книги Нового Завіту, найважливіші книги Біблії. Пророцтво про народження Спасителя світу відбулося як легкий подих вітру, непомітний для всього світу. Схиляючись перед силою віри Богоматері та Її повною довірою до Бога, Церква віддає Діві Марії першість честі серед усіх коли-небудь народжених людей.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Субота акафіста. Похвала Пресвятої Богородиці — історія свята

У суботу 5-ї седмиці Великого посту православні християни з особливими молитовними почуттями і шаною прославляють Пречисту Богородицю Діву Марію. Цей день за церковним календарем отримав назву Похвали Божої Матері, або ж суботи акафіста. На утрені, яку зазвичай звершують ввечері у п’ятницю, у храмах співається акафіст Божій Матері «Радуйся Невісто Неневістная». У ньому прославляються події земного […]

20.04.2024

Архіпастир звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Божїй Матері

Увечері, 19 квітня 2024 року, напередодні 5-ї суботи Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Пресвятій Богородиці у Браїлівському жіночому монастирі. Архіпастирю співслужили клірики Браїлівської обителі. За богослужіням молились: настоятелька – ігуменя Антонія, сестри та парафіяни святої обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Божественну літургію у храмі великомученика Георгія […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Козятинському благочинні

19 квітня 2024 року, у пʼятницю 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь пророка Божого Іллі с. Сигнал, Козятинського благочиння. Архіпастирю співслужили: благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та клірики благочиння. Цього дня духовенство Козятинського благочиння звершили говіння та спільно приступили до Таїнств Покаяння і […]

19.04.2024