Вінницька єпархія передала понад 40 тонн допомоги біженцям та воїнам

30.03.2022

Парафії Вінницької єпархії УПЦ передали вже понад 40 тонн гуманітарної допомоги для постраждалих від бойових дій та українських захисників, зібрали більше ніж 120 тисяч гривень воїнам і надали притулок тисячам біженців.

Всі парафії Вінницької єпархії активно допомагають українським військовослужбовцям та збирають гуманітарну допомогу. Священики приймають при храмах постраждалих від війни українців з різних областей. Лише один Хрестовоздвиженський храм Вінниці щодня приймав біля 80-и біженців. Загалом з початку війни в храмах та монастирях єпархії було надано притулок більше ніж 2050 біженцям.

Низка парафій неодноразово проводили збір гуманітарної допомоги для біженців. Загалом було надано понад 40 тонн продуктів, одягу, засобів особистої гігієни, білизни тощо. Клірики єпархії у Вінниці часто відвідують блок-пости міста та передають харчі і необхідні речі захисникам.

Священнослужителі неодноразово доставляли гуманітарну допомогу у відповідні пункти збору міста Вінниці та інших населених пунктів. Нижні храми єпархії з першого дня війни були облаштовані під бомбосховища. У багатьох парафіях збирали кошти та передавали на потреби українських військових. Загалом було зібрано та передано близько 120 000 гривень.

Відомо про близько 1500 парафіян храмів Вінницької єпархії УПЦ, мобілізованих до збройних сил України та у лави територіальної оборони, які захищають територіальну цілісність України.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024