Вінницька єпархія передала понад 40 тонн допомоги біженцям та воїнам

30.03.2022

Парафії Вінницької єпархії УПЦ передали вже понад 40 тонн гуманітарної допомоги для постраждалих від бойових дій та українських захисників, зібрали більше ніж 120 тисяч гривень воїнам і надали притулок тисячам біженців.

Всі парафії Вінницької єпархії активно допомагають українським військовослужбовцям та збирають гуманітарну допомогу. Священики приймають при храмах постраждалих від війни українців з різних областей. Лише один Хрестовоздвиженський храм Вінниці щодня приймав біля 80-и біженців. Загалом з початку війни в храмах та монастирях єпархії було надано притулок більше ніж 2050 біженцям.

Низка парафій неодноразово проводили збір гуманітарної допомоги для біженців. Загалом було надано понад 40 тонн продуктів, одягу, засобів особистої гігієни, білизни тощо. Клірики єпархії у Вінниці часто відвідують блок-пости міста та передають харчі і необхідні речі захисникам.

Священнослужителі неодноразово доставляли гуманітарну допомогу у відповідні пункти збору міста Вінниці та інших населених пунктів. Нижні храми єпархії з першого дня війни були облаштовані під бомбосховища. У багатьох парафіях збирали кошти та передавали на потреби українських військових. Загалом було зібрано та передано близько 120 000 гривень.

Відомо про близько 1500 парафіян храмів Вінницької єпархії УПЦ, мобілізованих до збройних сил України та у лави територіальної оборони, які захищають територіальну цілісність України.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія у 5-у Неділю Великого посту, прп. Іоанна Ліствичника

14 квітня 2024 року, у 4-у Неділю Великої Чотиридесятниці, преподобного Іоанна Ліствичника, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі. Його Високопреосвященству співслужили монастирські клірики. За відправою також молилась настоятелька – ігуменя Антонія (Стеценко), сестри, парафіяни та паломники святої обителі. Після читання святого Євангелія, архіпастир звернувся до вірян зі словом […]

14.04.2024

Ліствиця. Сходи сходження на небо преподобного Іоанна Синайського

Преподобний Іоанн Ліствичник, пам’яті якого присвячена ця неділя Великого Посту, був ігуменом Синайської гори та залишив після себе класичний, усім відомий повʼязаний з його імʼям, твір по православній аскетиці – «Ліствицю». Починає він свою працю з цілепокладання духовного життя. А воно, насамперед, полягає, на його думку, в тому, щоб перемогти в собі самість і себелюбство, цю […]

14.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Стрітенському храмі міста Вінниці

12 квітня 2024 року, у пʼятницю 4-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у Стрітенському храмі міста Вінниці. Архіпастирю співслужили: благочинний першого Вінницького міського округу протоієрей Богдан Маліновський, настоятель храму протоієрей Сергій Виговський та клірики міста. Цього дня духовенство першого міського благочиння звершили спільне богослужіння і приступили до Таїнств […]

12.04.2024