Митрополит Пірейський Серафим закликав Елладську Церкву засудити томос «ПЦУ»

11.02.2022

Священний Синод Елладської Православної Церкви має засудити «недійсну автокефалію» «ПЦУ», аби не стати прихильниками розколу. До цього закликав митрополит Пірейський Серафим у своїй заяві, присвяченій дехристиянізації західного світу, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке видання vimaorthodoxias.gr.

Ієрарх Елладської Церкви зокрема висловив занепокоєння щодо питання:  «Що може означати «крах західного християнства в Європі через різке зменшення віруючих» для Церкви?».

Митрополит Пірейський Серафим запропонував конкретні кроки, які потрібно зробити для того, аби «Елладська Помісна Церква не була стерта з землі, як були стерті сім Помісних Церков Малої Азії». «Зверніть увагу, де сьогодні сім світильників (ред. – Церков)? Їх не існує, ці колись знамениті Церкви стерто з карти. Тож будьмо обережні, щоб не постраждати так само!», – застеріг він.

Окреслюючи всі ті проблеми, з якими останнім часом зіткнулися християни всього світу, ієрарх ЕПЦ, крім засудження єресі екуменізму та безпосередньо Критського Собору, закликав до осуду томосу «ПЦУ». «Нехай наша Помісна Церква одностайно засудить недійсну українську автокефалію, щоб не стати прихильником розколу», – зазначено у заяві.

«Не забуваймо, що “Бог осміяним бути не може” (Гал. 6:7) і що “страшно впасти в руки Бога живого” (Євр. 10:31). Якщо ми будемо байдужі, то Духовний Закон в якийсь момент почне діяти. Тому, перш ніж спалахне Божий гнів, знайдемо час, щоб вчинити правильно», – сказано в документі Пірейської Митрополії.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Митрополит Варсонофій звершив чернечий постриг у Барському жіночому монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великої Чотиридесятниці, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чернечий постриг у жіночому монастирі на честь Барської ікони Божої Матері. У чернечий чин була пострижена інокиня Матрона (Домашевська), з імʼям Матрона, на честь преподобної Матрони Солунської; а також в іночество – послушниця Марія Косюк, з нареченням імені Феодора, […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Барському монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі блаженної Матрони Барського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили: благочинний у справах монастирів архім. Єнох (Торак), благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник) та клірики міста. Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир […]

18.04.2024

Маріїне стояння. Архіпастир звершив утреню з читанням Великого канону прп. Андрія Критського

Увечері, 17 квітня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив утреню четверга 5-ї седмиці Великого посту з читанням Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського, в нижньому Антоніє-Феодосіївському храмі Браїлівського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили клірики обителі. За богослужіням молились: ігуменя Антонія, сестри та парафіяни Браїлівської обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Літургію Передосвячених Дарів в […]

17.04.2024