У Вінниці відкрито новий храм-каплицю та планується будівництво храму Всіх святих (+реквізити)

Номер карти/рахунку:

5168 7573 7801 5699

З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, у центрі Вінниці відкрито новий храму-каплицю на честь свт. Миколая, настоятелем якого є прот. Сергій Корженко.

Коментар настоятеля: «У нашому місті Вінниці є багато православних храмів, але є такі райони, де, на жаль, в найближчій доступності православного храму немає. Це сталося або з тієї причини, що ці райони були збудовані зовсім нещодавно, або історично склалося так, що храмів поблизу там не було. Або ж у зв’язку з тим, що деякі храми, на жаль, були захоплені внаслідок виникнення і розширення розколу через подію з «томосом».

Так виходить, що чим далі храм, тим рідше християнам вдається в нього ходити. Завжди виникають якісь складнощі з транспортом, діти не бажають рано вставати, проблеми зі здоров’ям. Тому дуже важливо, щоб православний храм був у найближчій доступності, для забезпечення можливості долучитися до регулярного богослужіння, участі в таїнствах. 

Ідучи на зустріч бажанням православних християн, які живуть в центральній частині міста, ми маємо намір збудувати храм на честь Усіх Святих за адресою: вулиця Матроса Кішки, 61 (напроти 16 школи). На початковому етапі ми облаштували храм-каплицю на честь святителя Миколая, де уже майже щодня звершуються богослужіння. 

Для початкового облаштування храму-каплиці святителя Миколая, ми дуже швидко, фактично за 6 робочих днів, до першого богослужіння в день пам’яті святителя Василія Великого та Обрізання Господнього, переобладнали пристосоване приміщення. І зараз ми продовжуємо його облаштовувати. 

У зв’язку зі швидкими темпами облаштування храму-каплиці, у нас виникло багато боргів. До того ж, ще багато чого потрібно зробити для зручності тих, хто приходить помолитися. 

Тому звертаємося до усіх небайдужих православних християн, до усіх, хто бажає, щоб у цьому районі підносилася молитва Господу, прославлявся наш Творець. Щоб була можливість мати християнське виховання для наших дітей в Недільній школі. Щоб проповідь Євангелія Христова проголошувалася якомога частіше та регулярніше серед наших будинків, в наших сім’ях, в наших серцях. 

Просимо надати посильну матеріальну допомогу в поверненні боргів за будівництво та облаштування храму-каплиці святителя Миколая. А також допомогти в будівництві храму на честь Усіх Святих, де кожен із нас зможе звернутися до свого небесного покровителя і до усіх святих, попросити їхньої молитовної підтримки в нашому духовному житті та у життєвих потребах.» 

Станом на сьогодні сума боргу становить 87 000 гривень. Надати допомогу можна перерахувавши пожертвування на карту Приватбанку: 

5168 7573 7801 5699

(Отримувач: Синицина Олександра Андріївна) 

Спаси усіх вас Господь молитвами святителя Миколая і Усіх Святих!

З благословення митрополита Варсонофія, у храмі-каплиці святителя Миколая (вулиця Матроса Кішки, 61) звершуються такі богослужіння: 

Понеділок о 15:45 — Молебень з акафистом великомученику Пантелеімону з молитвами про одужання від недуг наших близьких. 

Вівторок о 15:45 — Молебень з акафистом блаженній Ксенії про створення нових християнських сімей та про мир, згоду в уже існуючих сім’ях православних християн. 

Середа о 15:45 — Молебень з акафистом святителю Миколаю — покровителю нашого храму, про допомогу і благословення Боже за молитвами святителя у всякій добрій справі.

Суббота о 8:00 — Часи і заупокійна Божественна літургія, після закінчення якої о 9:30 звершується Панахида повним чином.

О 10:00 — Бесіди за чаєм про Православну віру. 

Неділя о 15:30 — Молебень Усім Святим з водоосвяченням. 

Храм відчинений щодня з 9:00 до 19:00. 

Запрошуємо усіх охочих помолитися Богу, попросити Його допомоги в духовному житті та життєвих потребах, а також подякувати за Його дари, разом з нами!

Протоієрей Сергій Корженко

Поділитись:

Номер скопійовано!
Перейдіть, будь ласка, у додаток вашого банку для переведення благодійної допомоги.
Дякуємо!