У Вінниці віряни УПЦ вимагають звільнення «чорного» реєстратора Салецького Ігоря. Люди вийшли на молитовне стояння біля ОДА (+відео)

03.12.2021

3 грудня 2021 року, віряни окремих сіл Мурованокуриловецького благочиння Вінницької області, а також священики м.Вінниці зібрались біля будівлі Вінницької ОДА, щоб висловити свій протест незаконним діям начальника Управління у справах національстоей і релігій Салецького Ігоря Олександровича.

Люди знають, хто провокує міжрелігійну ворожнечу і захоплення храмів в області і хто знову може зробити свою чорну справу. Його ім’я Ігор Салецький, він досі займає посаду керівника управління Вінницької ОДА у справах релігій і за весь час, за словами вірян, наробив багато лиха. На його совісті ціла низка зловживань, більше 40 пограбованих рейдерами громад, рани беззаконня і конфліктів через паперове «переведення до ПЦУ» живих православних громад Української Православної Церкви, які про таке переведення не просили.

Вранці 2 грудня стало відомо, що Салецький І.О. знову почав процедуру перереєстрації громади УПЦ села Снітків Могилів-Подільського району. Це стало останньою краплею терпіння вірян. Більше того, Салецький проігнорував рішення Адміністративного суду Києва про заборону здійснювати будь-які реєстраційні дії в селі Снітків (а також Вербовець, Котюжани і Бахтин). Люди захотіли вже вкотре висловити свій протест діям цього зухвалого чиновника. Напередодні представники СБУ і місцевої поліції в Мурованих Курилівцях залякали водіїв автобусів і заборонили їм везти вірян на молитовне стояння до Вінницької ОДА. Багато вірян добирались своїм транспортом, але не всі бажаючі змогли приїхати.

Біля будівлі Вінницької ОДА священики і віряни звершели молебень. Після молитви відбувся брифінг секретаря єпархії архім. Аркадія (Сенчуківського), благочинного Мурованокуриловецького округу прот. Василія Балана та лідера мирян Макаровського Василія. Після прес-конференції миряни передали свої вимоги і звернення до голови ОДА Борзова Сергія Сергійовича через його заступника. Головна вимога мирян — звільнення «чорного» реєстратора Салецького Ігоря, який розпалює міжконфесійну ворожнечу в області і незаконно перереєстровує громади УПЦ.

Молебень:

Брифінг:

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024