ВРЦіРО закликає уряд припинити фінансування кіно, що пропагує гомосексуалізм (+петиція)

17.11.2021

Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій направила звернення Президенту України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру Дмитру Шмигалю та голові Державного агентства України з питань кіно Марині Кудерчук із закликом скасувати рішення про державне фінансування фільму «Мій юний принц», спрямованого на пропаганду ЛГБТ-відносин. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВРЦіРО.

Зазначається, що Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій вимагає скасувати державне фінансування (коштом платників податків) кінопроекту, що пропагує одностатеві відносини та при цьому використовує релігійні символи, чим фактично насміхається над святими для мільйонів громадян України речами, ображає їхні релігійні переконання, збурює віруючих і провокує їх на активні протестні дії.

«Презентований тизер кінострічки «Мій юний принц» та еротичний фотопроєкт, присвячений майбутньому фільму за участю акторів, які у ньому зніматимуться, свідчать про ознаки порушення вимог статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», яка передбачає: “Забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка: …пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь”», – йдеться у зверненні.

На переконання ВРЦіРО, цей кінопроект не містить культурної значущості для народу України в розумінні культури, як сукупності матеріального і духовного надбання (стаття 1 Закону України «Про культуру»), щоб бути включеним до переможців конкурсу Держкіно з державної підтримки кінематографії в номінації «Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості».

«Уряд і Держкіно мають переглянути рішення Ради з державної підтримки кінематографії № 314 від 09.09.2021 року, а саме – скасувати фінансування згаданого аморального кінопроєкту, який пропагує гомосексуалізм (виробник – ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ», режисер – Хачатур Василян, продюсер – Олексій Гладушевський). Всеукраїнська Рада Церков також очікує від уряду проведення розслідування цього інциденту за ознаками порушення статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», за результатами якого винні особи мають бути притягнуті до встановленої законом відповідальності (кримінальної, адміністративної, дисциплінарної)», – вважає ВРЦіРО.

Водночас, з метою захисту моральних та сімейних цінностей, Громадська спілка “МИРЯНИ” подали запит до Держкіно про отримання публічної інформації щодо реалізації кінопроєкту «Мій юний принц» та закликають усіх небайдужих підписати електронну петицію проти ратифікації Стамбульської конвенції.

“Бо якщо гендерна ідеологія буде впроваджена в українське законодавство, то такі фільми як “Мій юний принц” здаватимуться дитячими пустощами у майбутньому”, – попереджають у ГС.

Підписати петицію можна за посиланням. 

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Калинівському благочинні

27 березня 2024 року, у середу 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Варсонофій звершив літургію Передосвячених Дарів, у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Лісова Лисіївка, Калинівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Калинівського округу протоієрей Василій Розман, настоятель храму протоієрей Антоній Бедзір, клірики благочиння та гості у священному сані. Під час літургії були піднесені особливі […]

27.03.2024

АНОНС. На Пасху організовується паломницька поїздка до святинь Святої Землі

З благословення Високопреосвященнішого Варсонофія, митрополита  Вінницького і Барського, паломницька служба «ФАВОР» організовує поїздку на Святу Землю у період Страсного тижня та свята Світлого Воскресіння Христового. Поїздка триватиме з 29 квітня по 6 травня. Паломники проживатимуть в Єрусалимі (готель розташований у десяти хвилинах пішки до храму Гробу Господнього). У програмі паломництво місцями біблійних подій, богослужіння Страсної Седмиці […]

26.03.2024