АНОНС. У Вінниці відбудеться форум «Церква, відкрита для суспільства»

12.10.2021

З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, 16 жовтня 2021 року о 10:00, в приміщенні недільної школи «Лукошко» при храмі свт. Луки Кримського м. Вінниці (вул. Хмельницьке шосе 90 А), відбудеться форум «Церква, відкрита для суспільства».

Захід проводиться Українською Православною Церквою з ініціативи та участі Всеукраїнського Союзу Православних жінок. 

У Форумі візьмуть участь духовенство, представники влади, органів місцевого самоврядування, громадські організації, православні релігійні громади, гості з інших регіонів країни.

Захід відбудеться у формі дружнього діалогу між Церквою, владою та громадськістю, щодо плідної співпраці у різних сферах життєдіяльності: медицині, освіті, соціальній сфері, культурі, зокрема: 

Церква сьогодні – реалії та перспективи;
Філософія дитинства. Формування особистості і морального суспільства;
«Вагітність у долонях» — супровід та підтримка жінок під час вагітності;
Робота з молоддю;
Капеланство — реалії та перспективи;
Аспекти охорони здоров’я під час пандемії;
Активізація роботи священства з громадськістю на місцях;
Обмін досвідом роботи воскресних шкіл, та інші не менш важливі питання.

Проведення форуму необхідне для обміну досвідом, кращими практиками, а також для представлення та обговорення нових цікавих проектів, стосовно дітей, молоді, сім’ї.

Тільки спільними зусиллями та відкритому діалогу між церквою і спільнотою ми зможемо зберегти та примножити цінності, що притаманні нашій Православній Вірі, традиції нашої православної держави, зміцнити нашу Церкву та допомогти віруючим ствердитись у правильності обраного шляху, іншим знайти  в собі Віру та прийти до церкви.

Сьогодні церква — поза політикою і її діяльність є основою для відродження та збереження духовності, моральності в нашій країні.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном: 098 594 71 55 прот. Георгій Холодюк

Запрошуємо взяти участь у форумі!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024