В Калинівському благочинні відбувся дитячо-молодіжний табір «Гефсиманія»

13.08.2021

З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія в Калинівському благочинні з 8.08 по 11.08.2021 р. пройшов традиційний дитячо-молодіжний табір «Гефсиманія».   

В Калинівському благочинні табір відбувається вже п’ятий рік поспіль в мальовничому с. Писарівка. Цьогоріч табір відвідало 90 дітей віком від 5 до 20 років. Організаторами та духовними наставниками стали благочинний прот. Володимир Розман, прот. Георгій Русин, прот. Олег Дармороз, прот. Корнилій Ватаманеску, прот. Димитрій Бережнюк, прот. Іоанн Пащенко.

Але табір не відбувся б, якби не зусилля керуючого молодіжним відділом у Калинівському благочинні прот. Андрія Бертмана. Він разом з Писарівською православною громадою організував встановлення переносного храму і регулярний підвіз харчування. А також взяв на себе відповідальність за вирішення всіх організаційних питань.

Час пролетів, як одна мить в атмосфері любові та взаємоповаги між дорослими та дітьми.

  У свято великомученика Пантелеймона відбулася нічна Божественна літургія, яку очолив прот. Олег Дармороз у співслужінні священників Калинівського благочиння. 

  Кожен день дітей чекали цікаві конкурси, розваги, естафети, інтелектуальні ігри, змагання. Діти продемонстрували знання Священного Писання, театральні та спортивні здібності, вміння знаходити вихід у різних ситуаціях. 

  Діти стріляли з луків, робили цікаві поробки, перевтілювалися в різних персонажів, малювали картини на духовну тематику, розігрували виставу, демонстрували вокальні здібності, вели бесіду зі священиками.

Юнаки мали можливість зустрітися з професійними психологами. До них завітала Тіна Герцова — авторка декількох поетичних збірок та практичний психолог з багаторічним стажем. Вона окремо поспілкувався зі старшою аудиторією та окремо з меншою давючи відповіді на всі запитання.
Але найважливіше, що всі учасники табору відпочили від цивілізації, гаджетів, інтернету, натомість отримали задоволення, незабутні спогади, нових друзів, надію на нову зустріч.

диякон Євгеній Салюк

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024